Шесткратният шампион на MotoGP Марк Маркес ще прекрати 11-годишното си

...
Шесткратният шампион на MotoGP Марк Маркес ще прекрати 11-годишното си
Коментари Харесай

Официално: Маестрото на MotoGP Марк Маркес ще напусне Honda

Шесткратният първенец на MotoGP Марк Маркес ще приключи 11-годишното си съдействие с Honda, оповестиха от заводския екип в сряда, като най-сетне сложиха завършек на седмици на спекулации към бъдещето на водача.

„ Honda Racing Corporation и Марк Маркес взаимно избраха да прекратят четиригодишния си контракт прибързано в края на сезон 2023 на Световния шампионат на MotoGP “, разгласи HRC в изказване.

„ Двете страни се съгласиха, че е в техен най-хубав интерес всяка да следва други пътища в бъдеще, с цел да реализира най-добре съответните си цели и задания “, продължава той.

Имаше още една година от контракта, който обвързваше испанеца с японския тим.

Въпреки че дестинацията му към момента не е доказана, 30-годишният играч се чака да се причисли към брат си Алекс в тима на Gresini Ducati – сателитна екипировка, която обаче предлага късмет на един от най-успешните състезатели в историята на спорта да се състезават още един път в предната част на решетката.

В прочувствена обява в обществените медии след известието на Honda, Маркес показа това, което сподели, че е обръщение към един от неговия екип.

ТОПСХОТ - Mooney VR46 Италианският играч на Racing Team Марко Беззеки ръководи мотора си по време на Голямата премия на MotoGP в Индия на интернационалната писта Buddh в Greater Noida в покрайнините на Ню Делхи, 24 септември 2023 година (Снимка от Money SHARMA / AFP) (Снимка от MONEY SHARMA/ AFP посредством Getty Images) TOPSHOT – Италианският играч на Mooney VR46 Racing Team Марко Безеки ръководи мотора си по време на Голямата премия на MotoGP на Индия на пистата Buddh International Circuit в Greater Noida в покрайнините на Ню Делхи, 24 септември 2023 година (Снимка от Money SHARMA / AFP) (Снимка от MONEY SHARMA/AFP посредством Getty Images) MONEY SHARMA/AFP/AFP посредством Getty Images

„ Не знам от кое място да стартира. Не знам дали действам вярно или не, не знам какво ще се случи в бъдеще, не знам дали всичко това ще се окаже добре, само че това, което знам, е всичко, което сме постигнали дружно ”, гласи обявата.

„ Това беше най-трудното решение в живота ми, водено от моя разум и храброст, а не от сърцето ми. Сърцето ми постоянно ще бъдеш ти, постоянно, че си ме подкрепял и ще ме подкрепяш. Но едно нещо ми е ясно, желая още веднъж да се опитам да бъда най-хубавият ездач в света и за това би трябвало да се любувам. ”

Доклади в сряда допускат, че Маркес няма да може да вземе никой от екипа си, в това число високоуважавания началник на екипажа Санти Ернандес, със себе си, когато напусне.

Маркес в деяние по време на MotoGP на Англия на 5 август. class= Маркес в деяние по време на MotoGP на Англия на 5 август. Клайв Мейсън/Гети изображения

С шест международни шампионата във върховен клас, пет тройни корони, 59 победи, 101 подиума и 64 полпозишъна, връзката сред Маркес и Хонда е една от най-успешните в историята на мотоциклетните надпревари.

Въпреки това и производителят, и ездачът претърпяха призрачен сезон 2023 година, защото ездачът се бореше да възвърне формата си след четири интервенции на ръката си след ужасяваща злополука при започване на акцията 2020 година

Тазгодишната машина на Repsol Honda също се оказа сложна за преодоляване, като Маркес претърпя 14 произшествия единствено преди лятната почивка на MotoGP, до момента в който Ducati усили разликата в предната част, като даде мотоциклет, на който доста състезатели съумяха да реализират безапелационни победи.

Алекс Маркес разгласява утешително известие до брат си в сряда, като написа в Instagram: „ Знам, че през днешния ден не беше елементарен ден за теб, само че ти си самоуверен и животът възнаграждава тези, които го ценят. Малцина от нас знаят през какво сте минали от 2020 година и е време още веднъж да се насладите на 100% от това, което обичате най-вече. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР