Шесткратният олимпийски шампион Крис Хой обяви, че има рак в

...
Шесткратният олимпийски шампион Крис Хой обяви, че има рак в
Коментари Харесай

Шесткратният олимпийски шампион Крис Хой обяви, че му остават две до четири години живот

Шесткратният олимпийски първенец Крис Хой разгласи, че има рак в терминален етап и че лекарите му дават две до четири години живот.

48-годишният някогашен колоездач, който е един от най-успешните и разпознаваеми английски олимпийци, показа диагнозата си с вестник The Sunday Times, като сподели, че в началото е отишъл в болница предишния септември, откакто е почувствал болежка в рамото си.

Скенерът разкрил израстък в ръката, преди вторият скенер да открие примитивен рак в простатата, който се е популяризирал в костите му. Скенерите откриват и тумори в рамото, таза, бедрото, гръбначния дирек и ребрата.

„ Колкото и неестествено да наподобява, това е природата. Знаете, всички сме родени и всички умираме и това е единствено част от процеса “, сподели той пред The ​​Sunday Times.

„ С ръка на сърцето - аз съм много положителен през множеството време и изпитвам същинско благополучие. Това е по-голямо от Олимпиадата. Това е по-голямо от всичко. Тук става въпрос за оценяване на живота и намиране на наслада “, добави той.

В изявлението Хой също разкри, че брачната половинка му Сара, с която имат две дребни деца, е била диагностицирана с множествена склероза (МС) месец откакто той е разкрил, че има рак.

Хой направи олимпийския си дебют на летните игри в Сидни през 2000 година, където завоюва сребро в отборния спринт за мъже.

Той завоюва първия си златен орден в Атина през 2004 година в бягането по часовник на 1000 метра за мъже, преди да стане известно име във Англия с помощта на триумфите си на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, където завоюва три златни медала в три обособени дисциплини.

На Игрите в Лондон през 2012 година той завоюва още два златни медала и се отдръпна като най-успешния олимпиец на Отбора на Англия, макар че от този момент тази граница беше надмината от сътрудника колоездач на писта Джейсън Кени.

След като се пенсионира, той работи за BBC като специалист и сега отразява Световното състезание по колоездене на писта в Копенхаген за тях. В неделя той разгласява фотография в Instagram на екипа на BBC там и написа, че е „ изумен “ от „ любовта и поддръжката, показани към моето семейство и мен “.

„ Може да видите в новините този уикенд някои публикации за моето здраве, тъй че просто желаех да ви уверя, че се усещам във форма, мощен и положителен, и изумен от цялата обич и поддръжка, показани към моето семейство и мен. Напред! “ сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР