Шесткратният и действащ шампион Новак Джокович победи сравнително рутинно коравия

...
Шесткратният и действащ шампион Новак Джокович победи сравнително рутинно коравия
Коментари Харесай

Джокович рутинно мина през Нори за 1/4-финал в Рим

Шесткратният и настоящ първенец Новак Джокович победи относително рутинно коравия британец Камерън Нори с 6:3, 6:4, с цел да се класира за 17-и път на четвъртфиналите в “Мастърс ” шампионата в Рим.

Великият сърбин съблюдава традицията в безусловно всичките си участия да стига до тази фаза на конкуренцията, а в предходния си дуел загуби сет от Григор Димитров, само че въпреки всичко го отстрани.

Джокович сервираше извънредно дейно през целия дуел и както постоянно се случва в кариерата му, направи рибрейк във втория сет за 2:2, с което прекърши стремежа на съперника.

Иначе Ноле осъществя и 21 уинъра - 15 от форхенд, 3 от бекхенд, плюс 3 аса. В композиция с това беше задоволително порядъчен във връзка с грешките си - единствено 4 с предната страна и единствено 7 със задната страна на ракетата.

За разлика от него, Нори се регистрира с 12 уинъра от форхенд и също 3 от бекхенд, само че сбърка непредизвикано по цели 14 пъти с правия и противоположния удар. Британецът загуби 46 от 77 разигравания от главната линия и в случай че беше много по неакуратен с осъществяванията си, обикновено не можа да се опълчи доста на Джокович.

Следващият конкурент на Джокера ще бъде или седмият подложен Холгер Руне, или Алексей Попирин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР