Шесткратния световен шампион в Moto GP Марк Маркес даде първото

...
Шесткратния световен шампион в Moto GP Марк Маркес даде първото
Коментари Харесай

Марк Маркес за първия си тест с Дукати: Имах пеперуди в стомаха

Шесткратния международен първенец в Moto GP Марк Маркес даде първото си изявление като водач на Грезини Дукати пред испанския Mundo Deportivo. В него той разкри, че е имал пеперуди в стомаха си преди първия си тест с мотора на Дукати.

Той се организира още в края на ноември на пистата " Рикардо Тормо " във Валенсия, само че Маркес нямаше право да приказва за Грезини и Дукати до приключването на контракта му с Хонда. Контрактът на шесткратния първенец с японския колос публично изтече през вчерашния ден, а от през днешния ден той към този момент публично е водач на Грезини Дукати и може свободна да приказва за новия си отбор и мотор.

Бях нервозен, имах пеперуди в стомаха. Въпреки че съм в шампионата от доста години това е огромна смяна. Но откакто излязох на пистата се успокоих. Прекарах един спокоен ден, бях релаксиран, пробвах се да се сработя с новия тим и новия мотор. В последна сметка аз се качих на шампионския мотор, всичко е в моите ръце.

" През първия ден работихме върху позицията ми на мотора. Променихме някои неща, тъй като не се усещах напълно удобно, само че скоростта я имаше. Опознах мотора и по какъв начин да управлявам нещата. Все още имам доста да изучавам, не с цел да съм по-бърз, а с цел да съм по-постоянен.

" Не обичам да съпоставям моторите, изключително обществено. Този мотор е друг и желае друг жанр на пилотиране. На шампионския мотор всичко зависи от теб, тъй като доста водачи са бързи с него. Успях да се приспособявам по-бързо от предстоящото, тъй като незабавно се почувствах доста добре.

" Имах положително чувство и времената пристигнаха сами, без да ги диря аз. В края на деня сложихме нова мека гума и също получих положително чувство. Все още имам какво да схвана за позицията ми и връзката с тима. Това е обикновено, тъй като през последните 11 години работих с едни и същи хора, само че бях приветстван доста добре. Това е доста прелестно и ми оказва помощ ", съобщи Маркес.
 Грезини Рейсинг Дукати разгласи, че Марк Маркес ще кара за отбора
Грезини Рейсинг Дукати разгласи, че Марк Маркес ще кара за отбора

Испанецът напуща Хонда

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР