Шестият випуск медицински сестри и акушерки от филиала към Медицински

...
Шестият випуск медицински сестри и акушерки от филиала към Медицински
Коментари Харесай

Сливенският филиал към МУ – Варна изпрати шести випуск медицински сестри и акушерки

Шестият випуск медицински сестри и акушерки от филиала към Медицински университет – Варна бе изпратен тържественов зала „ Сливен “. Присъстваха ректорът проф.д-р Валентин Игнатов и цялото академично управление на университета, кметът Стефан Радев, ръководителят на общинския съвет Димитър Митев, шефът на филиала проф. Иван Александров, зам.кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, шефовете на трите най-големи лечебни заведения в града, фамилиите и околните на дипломантките.

„ Искам да поздравя всички Ви с избора, който сте създали. Като общество, като страна ние имаме потребност от Вас. България и Сливен имат потребност от Вас “, сподели кметът Радев в обръщението си към абсолвентките. Той акцентира, че Община Сливен, като един от огромните работодатели, ще се бори да ги задържи и ще работи за още по-добри условия за практикуване на специалностите им. Градоначалникът поздрави родителите за поддръжката им, както и преподавателите за вложените в образованието сила и дух, които са предали на студентите си. В знак на благодарност Стефан Радев връчи на проф. Игнатов отдадена на Сливен юбилейна монета, издадена от Българска народна банка, с изображение на един от знаците на града – Стария бряст.

В приветствието си към приключилите студенти ректорът проф. Игнатов посочи, че образованието им е извършено в един от най-модерните и високотехнологични университети в страната. „ Само образованието носи същинската мощ да промени бъдещето на страната ни “, съобщи той.

Преди да получат дипломите си, 15-те медицински сестри и 16-те акушерки поставиха клетва. В основата й е обетът на Флорънс Найтингейл /1820 – 1910 г./ - създателката на професионалната сестринска грижа, основателка на първото мирянско учебно заведение за медицински сестри през 1860 година

С най-голям триумф измежду акушерките е абсолвентката Катя Желязкова. Сред медицинските сестри най-високи са резултатите в образованието на Даниела Пенова, която получи и грамота „ Първенец на випуска “. За всички дипломантки бяха приготвени дарове от Община Сливен.

Участниците и гостите бяха посрещнати пред зала „ Сливен “ с осъществявания на Военния духов оркестър. Смесеният хор „ Добри Чинтулов “ към НЧ „ Зора 1860 “, с диригент маестро Георгиос Филаделфевс способства за празничния научен дух на церемонията с акапелно осъществяване на студентския химн и къс концерт.
Събитието бе проведено със съдействието на Община Сливен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР