Шестият кръг в Efbet Лига стартира от Надежда, където един

...
Шестият кръг в Efbet Лига стартира от Надежда, където един
Коментари Харесай

Любо Пенев не е аутсайдер в Надежда

Шестият кръг в Efbet Лига започва от " Надежда ", където един против различен се изправят Локомотив (София) и Хебър. Двубоят е от 19 часа, а домакините се надяват домакинският фактор още веднъж да им донесе триумф, както бе в част от предходните срещи.

" Червено-черните " ще търсят пред лична аудитория трета победа от началото на акцията. Въпреки това настроението е минорно, а неприятен привкус оставиха двете крушения в дербитата с Локо (Пд) и Левски, където отборът инкасира общо 10 попадения след 2:4 в железничарското дерби и последвалата аудиенция на " Георги Аспарухов ". Видимо този сезон Локо ще търси точков актив най-много вкъщи, откакто гостуванията се трансформират в слабост. В предишния кръг отборът на Стоев отстъпи минимално с 0:1 на Арда, само че в огромни интервали нямаше причините да се надиграва със " сините " от Кърджали. Последните конфликти с Хебър се трансфораха в призрачен сън за клуба от " Надежда ". Хебър реализира първия си триумф при завръщането си в елита точно против Локо преди година след 3:2 на " Васил Левски ", а през април отборът на Любо Пенев разруши " железничарите " с 4:1 като посетител. В момента тимът на някогашния селекционер е в надалеч по-добра форма, откакто загуби единствено от Черно море дотук през акцията и позволи едвам 2 попадения при все, че игра още с ЦСКА, Берое, Ботев (Пд) и ЦСКА 1948. Всички тези причини подсказват, че Любо Пенев освен не е новобранец в " Надежда ", само че може да се надява за нов положителен резултат с Хебър. 

Предвиждането ни е за доста оспорван мач, в който домакините ще опитат да създадат всичко допустимо, с цел да се оправдават пред почитателите, само че това ще мине през попадения в двете порти.

 

Едва ли Александър Тунчев е индивидът, който желае да стопира летящия старт на Локомотив (Пд). Специалистът пази единствено положителни мемоари от престоя си на " Лаута ", където завоюва с 6:0 над Ботев (Пд), записвайки най-гръмката победа в историята на съперничеството. Сега обаче е отпред на Арда, а интервалът му при " смърфовете " към този момент най-малко остава обратно в предишното. На собствен ред " черно-белите " разделят челното място с Черно море, макар че се разделиха с някои водещи фигури през лятото. Треньорът Александър Томаш някак съумя да извлече максимума от първите 5 срещи, в които отборът му не завоюва само против Ботев (Пд) вкъщи, а най-сладка бе успеха над Левски с 2:1. Новото домакинство изправя " смърфовете " против Арда в изцяло непредвидим конфликт, само че един значим подробност не трябва да бъде забравян - Томаш има да си връща за мъчителното 0:5 от пролетта в Кърджали. 

Предвиждането ни е за доста оспорван мач с приятна атмосфера, в който двата отбора ще се задоволят с по една точка.

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР