Шестият кръг на баскетболната мъжка Евролига беше открит с четири

...
Шестият кръг на баскетболната мъжка Евролига беше открит с четири
Коментари Харесай

Жалгирис и Фенербахче постигнаха важни победи в Евролига, Реал надви Байерн

Шестият кръг на баскетболната мъжка Евролига беше открит с четири мача, като два от любимците - Жалгирис (Каунас, Литва) и турският Фенербахче, реализираха скъпи победи. ЦСКА (Москва) надигра испанския Валенсия, както и Реал (Мадрид) се наложи над Байерн (Мюнхен).

ЦСКА (Москва) се наложи над Валенсия с 84:75, като по този метод прекъсна серията си от две следващи поражения- вкъщи от АЛБА (Берлин) и като посетител от Цървена звезда (Сърбия). Най-резултатен в техните редици се оказа гардът Майк Джеймс, който вкара 17 точки. За гостите от Валенсия, които инкасираха второ проваляне общо в пет кръга, 15 точки наниза Никола Калинич.

На 6-и ноември ЦСКА ще гостува на гръцкия Панатинайкос, а все още има три победи и три провали.
Жалгирис Кауанс реализира пета победа в шест мача, откакто се наложи с 83:74 над АСВЕЛ Вильорбан (Франция) и води в класирането.

Гостите от Литва изоставаха с 13 точки в края на втората четвърт, откакто преднината на АСВЕЛ в първата част беше 10 точки. Но в края на първото полувреме отбраната на Жалгирис оказа помощ за обрата.

Мариус Григонис вкара 25 точки за спечелилите, Лукас Лекавичус добави 13, а Томас Уолкъп остана с 11, 7 битки и 7 асистенции. Това е и четвърта победа като посетител за зелените от Каунас.

За тимът на АСВЕЛ това е едвам трети мач от началото на сезона, а те не се играли от втория кръг насам поради няколко следващи случая на инфектирани с COVID-19. Те се бориха първото полувреме, само че за нищо повече от трето следващо проваляне. Шарл Кауди вкара 18 точки, Гюршон Ябуселе добави 17, а Давид Лити остана с 16.
Фенербахче се наложи над Макаби (Тел Авив) като посетител със 75:65. Турците се изкачиха на 7-о място, тъкмо над ЦСКА (Москва) с 3 победи и 3 провали. Така жълто-сините от Босфора сложиха край и на серията си от три следващи провали като посетители. Али Мухамед беше водач за спечелилите със 17 точки, Нандо ди Коло добави 13, а Джарел Еди- 11. Скоти Уилбекин отговори с 23 точки за домакините, а Анте Жичич добави 11 точки и 10 битки.
Реал (Мадрид) откри своята нападателна и ефикасна офанзива и отнесе Байерн (Мюнхен) със 100:82. За Лос Бланкос това е втора победа от 6 мача, а Байерн остана на 3-ата позиция с 4/2.

Домакините вкараха 27 точки в първата четвърт и поддърлжаха преднината си съвсем в същите граници до края на срещата.

Джейси Керъл вкара 19 точки за Реал (Мадрид), Трей Томпкинс комбинира 16 точки със 7 рибаунда, Серхио Люл вкара три опита от тройката от четири, а другояче приключи мача с 14 точки. Уейд Бодуин означи 18 за баварците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР