Шестимата руснаци, за които Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед

...
Шестимата руснаци, за които Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед
Коментари Харесай

Христо Грозев с подробности за издирваните за взривове у нас руснаци

Шестимата руснаци, за които Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед за арест, са част от една група. Те са офицери от един отдел на съветското ГРУ  - „ 29155 ”. Трима от тях са на високи постове в администрацията на Путин. Това сподели проверяващият публицист Христо Грозев. 

„ Мисля, че за първи път някоя страна упреква в тероризъм настоящи представители на властта на друга страна. Това е алегорично ”, разяснява Грозев.

Според него разследваните руснаци са свързани с гърмежите в оръжейни хранилища у нас. „ Ние не знаехме за съществуването на неприсъствената група. Всъщност има припокриване на трима души в двете групи, тъй че има още трима, които не са оповестени за търсене ”, съобщи Грозев в ефира на Нова. По думите му точно необявените за търсене руснаци са свързани с гърмежите от 2011 година в Ловнидол.

Грозев сподели още, че има данни за двама жители на Чехия, етнически руснаци, които са взели участие като помагачи в схемата. Няма информация за съучастничество на българи, съобщи проверяващият публицист.

„ Говорим за една доста фокусирана, дългогодишна офанзива върху България от страна на тази група от ГРУ ”, добави Грозев. Той сподели още, че търсените пътуват гладко през няколко месеца с подправени самоличности.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР