Шестимата души, които изчезнаха след се смятат за мъртви, съобщи

...
Шестимата души, които изчезнаха след се смятат за мъртви, съобщи
Коментари Харесай

Шест са жертвите при срутването на моста в Балтимор. Инцидентът ще наруши веригите за доставки

Шестимата души, които изчезнаха след се считат за мъртви, заяви полицията на щата Мериленд.

Властите споделиха, че вследствие на случая транспортните средства и осем строителни служащи са паднали в река Патапско. Двама души са избавени, само че другите шестима се допуска, че са мъртви поради какъв брой дълбоки са водите, в които са паднали, и времето, което е минало след злополуката. Въпреки това екипи от водолази ще продължат да търсят служащите.

Мостът в Балтимор рухна във вторник, откакто огромен товарен транспортен съд се сблъска с него. При удара металната структура на оборудването, което е и съществена пътна артерия, безусловно пропадна във водата.

Работният екип е работил в средата на моста, когато той се е срутил.

" Това беше изцяло непредвидено. Не знаем какво друго да кажем. Толкова доста се гордеем с сигурността и имаме конуси, знаци, светлини, бариери и флагмани. Но в никакъв случай не сме предвиждали, че мостът ще се срути ", споделя Джефри Прицкер от Brawner Builders, шеф на строителните служащи.

Съобщава се, че всички 22-ма членове на екипажа на борда на " Дали " - корабът, който се е блъснал в моста, са в сигурност.

Заради случая се появиха опасения за възможни забавяния при международните вериги за доставки. Балтимор е най-натовареното пристанище в Съединени американски щати за експорт на коли и деветото по натовареност в света. Трафикът край моста към момента е спрян " до второ разпореждане ".

Експерти считат, че прекъсването на придвижването може да има забележителен резултат върху световните вериги за доставки.

" Над 750 000 автомобила и транспортни средства са минали през Балтимор през предходната година. Това са огромни американски марки от Англия и Европейски Съюз, от General Motors и Ford до Jaguar Land Rover, Nissan, Fiat и Audi ", показва Марко Форджоне, общоприет шеф на Института за експорт и интернационална търговия, пред BBC.

Освен това Балтимор е забележителен експортьор на полутечен природен газ (LNG) и това може да има отблясъци за доставките на Англия и Европейски Съюз.

" Около половин милион тона полутечен природен газ напущат Балтимор месечно, тъй че последствията от случилото се са обилни и ще се проявят, преди да успеем да възстановим работата ", добавя Форджоне.

Освен морския трафик, пристанището на Балтимор е директно отговорно за към 15 хиляди работни места.

Министърът на превоза на Съединени американски щати Пийт Бутигиг съобщи на брифинг, че " няма подозрение, че това ще има огромно и дълготрайно влияние върху веригите за доставки ".

" Твърде рано е да предложим оценки за това какво ще е належащо, с цел да се разчисти каналът и да се отвори още веднъж пристанището ", сподели той.

Президентът Байдън съобщи пред кореспонденти, че американското държавно управление ще направи и " невъзможното, с цел да отвори още веднъж пристанището и да възвърне моста допустимо най-скоро ", само че добави, че процесът ще " отнеме известно време ".
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР