Шестимата депутати, които напуснаха парламентарната група на БСП вчера, незабавно

...
Шестимата депутати, които напуснаха парламентарната група на БСП вчера, незабавно
Коментари Харесай

Нинова поиска отцепниците от БСП да напуснат незабавно парламента |

Шестимата депутати, които напуснаха парламентарната група на Българска социалистическа партия през вчерашния ден, неотложно да освободят местата си в пленарна зала за идващите в листата. 

Те не са избирани като мажоритарни депутати, а с програмата на Българска социалистическа партия, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание. 

Това държание е обидно. Заявката, че ще бъдат самостоятелни депутати, не дава отговор на истината, защото регионалните организации, от които са определени, нощес и тази заран се произнесоха, че желаят да изоставен Народното събрание, в случай че в действителност става въпрос за морал, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

За водачите на тази група оценката я даде партията. 760 гласа получи Валери Жаблянов на директния избор, а 1117 Красимир Янков. Те получиха и последваща оценка на Конгреса - и шестимата не бяха определени за членове на Националния съвет от близо 1000 депутати, напомни Нинова.

По думите й е явно, че претекстовете за овакантяване не са ценностни, а властови. Сигурни сме, че в случай че бяха определени за членове на Националния съвет, нямаше да го създадат, счита ръководителят на Българска социалистическа партия.

Друг искащ да напуща групата няма, съобщи в умозаключение Нинова. 

Вчера парламентарната група на Българска социалистическа партия и партията напуснаха Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев, Николай Иванов и Красимир Янков, а Валери Жаблянов - единствено ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР