Шестимата членове на Прокурорската колегия във ВСС, които внесоха първото

...
Шестимата членове на Прокурорската колегия във ВСС, които внесоха първото
Коментари Харесай

6 прокурори от ВСС – Гешев, ходи си!

Шестимата членове на Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет, които внесоха първото искане за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор, приканиха Иван Гешев да прояви геройство и достолепие и да излезе в отпуск до изясняване на всички условия и обстоятелства по изказванията им, че е направил тежко служебно нарушаване.

„ Считаме, че през последния месец бяха нанесени непоправими вреди върху престижа и престижа както на правосъдната власт и в частност на прокуратурата, както и върху българските магистрати “ пишат Георги Кузманов, Гергана Мутафова, Калина Чапкънова, Огнян Дамянов, Йордан Стоев и Светлана Бошнакова. Шестимата декларират, че с изненада, отвращение и паника наблюдават обществените изказвания и професионалните дейности на Иван Гешев.

По-рано през днешния ден четирима от шестимата членове на Прокурорската гилдия, които преди 2 седмици, сезираха Висш съдебен съвет с изказвания, че по случая с гърмежа до автомобила му Иван Гешев тежко е нарушил служебните си отговорности, внесоха второ искане за премахване на основния прокурор. То е по отношение на изказването на Гешев от предишния понеделник, в което той приказва за „ политически отпадък, който  би трябвало да бъде изметен “.

Според правосъдните кадровици с изказванията си Гешев е нарушил Етичния кодекс на магистрата и е уронил престижа на правосъдната власт. Пред „ Хоризонт “ един от подписалите и двете претенции – Георги Кузманов, отречете да са резултат от политическа интервенция и описа, че  след внасянето на първото той и някои от сътрудниците му са получили призовки по почнали против тях прокурорски инспекции.

Междувременно в мнение до Висш съдебен съвет във връзка първото искане за отстраняването му, основният прокурор Иван Гешев отхвърли да се е намесвал в делото за избухналия до автомобила му на 1 май гърмеж. Прилага и документи, че в този интервал е бил в отпуск.

От прокуратурата пък разпространиха статистика, че от избирането си до момента,  Иван Гешев е бил проверяван от разнообразни институции по 70 сигнала, което опровергавало политическата теза, че той е недостижим.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР