Шестимата членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, които

...
Шестимата членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, които
Коментари Харесай

Оттеглиха първото предложение за освобождаването на Гешев

Шестимата членове на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, които внесоха едно от предложенията за освобождение на Иван Гешев от поста основен прокурор, го отдръпнаха. То беше импортирано поради наличието на израелски специалист на мястото на гърмежа, избухнал до кортежа на обвинител номер 1 при започване на май.

Днес Висш съдебен съвет разисква всъщност двете претенции за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор.

Преди началото на съвещанието новият министър на правораздаването Атанас Славов съобщи, че се надява на стегната процедура, която да подсигурява правилата за безпристрастност, индиферентност, обективно търсене на истината.

По време на съвещанието беше оттеглено първото предложение за предварително освобождение на основния прокурор. Ако процедурата не завърши през днешния ден, Славов разгласи, че ще насрочи съвещание и на следващия ден.

По-рано през днешния ден основният прокурор внесе в 49-ото Народно заседание последната част от към този момент изпратени голям брой преводи от испански на български език на материали, получени по отношение на изпълнена от Испания европейска заповед.Тя е обвързвана с следствие по висящо досъдебно произвеждане наСГП, което касае народния представител Бойко Борисов.

Допълнителните материали съставляват относими доказателства към импортираното искане за позволение за възбуждане на наказателно гонене против него. Материалите са по отношение на досъдебно произвеждане на Софийска градска прокуратура, известно като „ Барселонагейт “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР