Шестима старозагорски зрелостници от Дом за деца без родителска грижа

...
Шестима старозагорски зрелостници от Дом за деца без родителска грижа
Коментари Харесай

Старозагорски абитуриенти получиха парична помощ за започване на самостоятелен живот

Шестима старозагорски зрелостници от Дом за деца без родителска грижа " Мария Терезия “ получиха парична поддръжка, обезпечена от донори на Националното съдружие на сираците в България. Помощта им беше връчена от ръководителя на Националното съдружие на сираците в България Слави Михайлов и доктор Антония Тодорова, шеф отдел " Здравеопазване и обществени действия " в община Стара Загора.  

По време на срещата те разискаха опциите за сполучлива реализация и интеграция на младежите и опциите за оказване на поддръжка за намиране на работа и продължение на образованието в първите им стъпки от независимият метод на живот.  



" Свидетели сме на следващо доказателство, че Община Стара Загора се интересува от проблемите на младежите, пълнолетни жители. Както всеки родител поддържа детето си, когато навърши пълноправие, по този начин и Община Стара Загора поддържа тези младежи и девойки. Хубавият образец е, че от шестимата зрелостници трима са записани студенти: двама ще учат " Социални действия ", а един " Социална педагогика " в Тракийски университет. До края на седмицата ще бъдат настанени в следени жилища. Двама от зрелостниците към този момент работят ", изясни Слави Михайлов.  

" За мен е наслаждение, че успяхме с тези младежи да завършваме сполучливо това, което направихме през декември месец с оставането им тук и продължение на образованието им, да бъдат при приятелите си и да им предложим опция да живеят в Стара Загора, показа доктор Антония Тодорова, шеф на отдел " Здравеопазване и обществени действия ".Тя добави, че когато с наслада ще наблюдават по какъв начин студентите се оправят и когато завършат своето висше обучение ще могат да се включат в обществените услуги, с които Общината разполага.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР