Шестима служители на "Автомобилна администрация" – Перник и общо седем

...
Шестима служители на "Автомобилна администрация" – Перник и общо седем
Коментари Харесай

Седем души с обвинения след акцията в ДАИ-Перник

Шестима чиновници на "Автомобилна администрация " – Перник и общо седем души ще се снабдят с обвинявания след вчерашната акция в институцията, която бе ориентирана против проведена незаконна група за събиране на подкупи.

Те са събирали такса "спокойствие " от притежателите на транспортни компании, с цел да не бъдат притеснявани, спирани или глобени водачи на техни транспортни средства, стана ясно на брифинг в Специализираната прокуратура, на който бяха дадени детайлности към осъществената взаимна интервенция с Търговски закон БОП-Перник, в която бяха осъществени голям брой претърсвания, изземвания и разпити.

"Таксата ", която била събирана, била сред 100 и 500 лв. на транспортно средство на месец, като жертви били, както български, по този начин и непознати компании.

"Към наказателна отговорност ще бъдат привлечени 6 лица, чиновници на "Автомобилна администрация " – Перник и едно лице, което не е чиновник на тази конструкция, само че взе участие в проведената незаконна група. Може да се каже, че в тази група е взело участие управлението на тази регионална дирекция – началникът и неговия заместител, дружно с други редови чиновници ", разясни краткотрайно изпълняващият длъжността началник на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Според проверяващите началник на групата е бил заместник-началникът на структурата, който е правил асортимент на участниците, направлявал е активността и персонално е взимал сумите от шефовете на транспортните компании.

"В нея взе участие и началника на регионалния отдел, който е подпомагал активността посредством туширане на сигнали и намаляване на отговорности, когато са подавани сигнали против групата ", изясни Лидия Манолова, наблюдаващ прокурор.

Друг участник в групата е психологът, който е правил проучвания за психическа валидност на претендентите са приемане на шофьорска брошура. Групата се е отличава с висока степен на нелегалност. Независимо кой и защо е взимал подкупа, той се е разпределял отмерено сред всички от ръководителя на групата. Не всички чиновници са взели участие в нея, само че огромна част от тях са знаели за съществуването ѝ, както и осъществяваните от нея дейности. При обиските е конфискувано огромно количество парични знаци в разнообразни валути

Предстои ограниченията за неотклонение на арестуваните да бъдат прегледани идната събота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР