Шестима сирийци бяха арестувани в Германия по подозрение, че са

...
Шестима сирийци бяха арестувани в Германия по подозрение, че са
Коментари Харесай

Шестима сирийци арестувани за планиране на терористично нападение в Германия


Шестима сирийци бяха задържани в Германия по съмнение, че са членове на терористичната формация Ислямска страна и възнамеряват нахлуване на територията на страната, съобщи ДПА.

Мъжете на възраст от 20 до 28 години бяха задържани при полицейски интервенции против осем жилището в градовете Касел, Хановер, Есен и Лайпциг. В акциите участваха 500 чиновници на реда, оповестява франкфуртската прокуратура.

Четирима от шестимата обвинени пристигнали в Германия през декември 2014 година, а останалите двама - през август и септември предходната година. Всички те се престрували на бежанци.

Според прокуратурата терористичният скрит план не е бил непосредствен досега на осъществяване. Сирийците възнамерявали обект на нападението да бъде публично място и да употребяват експлозиви и огнестрелни оръжия.

Обществената телевизия на провинция Хесен заяви, че съгласно информация, получена от следователи, клетката е възнамерявала терористично нахлуване против коледен базар в град Есен.

Консервативният в. " Велт " заяви, че немските управляващи са научили за терористичната клетка след сигнали от други бежанци. Прокуратурата не удостовери тази информация.

Германия беше в положение на нараснала подготвеност за набези след серия терористични офанзиви предходната година, в това число осъществен през декември атентат с камион против коледен базар в Берлин. Много от забърканите в нападенията влязоха в страната дружно с потока от бежанци от Близкия изток, напомня ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР