Шестима са кандидатите за кмет на София от различните партии.Преди

...
Шестима са кандидатите за кмет на София от различните партии.Преди
Коментари Харесай

След регистрацията на Хекимян: Шестима влизат в битката за кметския стол на София

Шестима са претендентите за кмет на София от другите партии.
Преди дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че претендентът на обединението ГЕРБ-СДС ще бъде „ ексцентрично решение ”. Антон Хекимян е досегашен шеф на " Новини и настоящи излъчвания " в БТВ, а в събота той изненадващо напусна позицията си.

" Намираме се в ексцентрична обстановка, както сподели Борисов преди дни. Решението няма по какъв начин да бъде елементарно. Решението съм го взел изцяло умишлено, персонално аз, и след време, което аз желаех да ми бъде отредено, с цел да преценява обстановката. Всичко се случи предходната седмица. Имах персонална среща с господин Борисов и персонално от него получих поканата да бъда претендента на ГЕРБ за кмет на София. Разбрах от него, че имам номинации от структурите на партията, и помолих за време да помисля, тъй като това не е решение, което да се вземе за секунди или минути. Получил съм увещание, че ще имам опция независимо да взимам решенията си, разискали сме екип, тактика, хора, които ще работим дружно за това София да наподобява още по-добре ".

Това сподели претендентът на ГЕРБ-СДС за кмет на София Антон Хекимян. Той и представители на управлението на ГЕРБ пристигнаха в ОИК-София, с цел да записват листата си с претенденти за общински съветници и него като кандидат-кмет, представен от БГНЕС.

" От 20 години пребивавам в София. През цялото това време като публицист в БТВ съм подлагал на критика. Осъждали сме дейности в СОС, търсили сме решения и способи за това проблемите на жителите да бъдат решени. Имал съм решение и коментар по всеки един проблем, който се е случвал тук, като водещ всяка заран сме показвали на феновете. Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен и зелен град, да е отворен към вложения, към младежите, само че на първо място поставям като акцент образованието. Не забравяме и огромните инфраструктурни планове, които да продължат да се извършват ", сподели още Хекимян.

 

" 19 година съм публицист, минал съм пътя си от кореспондент до водещ. Преди 3 година поех управителен пост в БТВ, признавам, че съм се замислял какво ще е моето развиване след този пост. Получавайки предлагането за това да съм претендент на ГЕРБ, си дадох сметка, че желая да продължа да работя за обществото, просто ще е от другата страна ", сподели още претендентът. Това, което ще направя като акция, е да бъда покрай хората и да бъда себе си, сподели още той.

Той благодари на Борисов и на структурите на ГЕРБ, " без да съм партиец, аз съм жител като всеки един от вас ", и добави, че ще разчита на хората зад него от ГЕРБ, които са специалисти в своята област, и ще продължат да вършат " най-хубавото за София ".

Регистрацията на партиите и обединенията стартира на 4 септември. 51 партии и 8 обединения са подали документи за регистрация в ЦИК, като от тях са регистрирани 29 партии и 5 обединения. Утре, на 26 септември, изтича срокът за регистрация на още претенденти за присъединяване в локалния избор.

На 11 септември Движение за права и свободи хастари регистрацията си за локалния избор с 5000 подписа.

„ От Движение за права и свободи заявяваме, че познаваме проблемите на хората и знаем по какъв начин да ги решаваме “, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и добави, че някои хора плануват акции и връзка във виртуалните полета. Целта на придвижването, обаче, е да не губи живия контакт с хората и решение на действителните им проблеми. Той изрази вяра изборите през октомври да не се трансфорат в сцена на борби, противодействия и разцепление, а в противен случай – да се търси форма на обединяване и конкуренцията да бъде в решаването на проблемите на хората. „ Време е за ново начало. Време е за обединяване, а не за разделяне и опълчване, както някои партии се пробват да вършат ”, акцентира Карадайъ.

В същия ден се записва и Българска социалистическа партия като внесе 6000 подписа.

 

От левицата са одобрили 138 претенденти за кметове и листи, като следва да бъдат утвърдени още над 100. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова съобщи, че потеглят доста съществено към локалните избори и с висока степен на подготвеност, като акцентира, че първи са приели предизборната си платформа.

„ За нас локалните избори са опция да стане същинската смяна в България, тъй като смяната на върха в парламентарната власт и законодателната власт не стана. Там смяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и опцията това да бъде променено са локалните избори “, сподели още Нинова и прикани жителите да излязат да гласоподават през октомври, тъй като „ смяната е в техните ръце “.

 

Левицата си слага като съществена цел да промени модела „ ГЕРБ “.

Първо софийската конструкция, а по-късно и централата на Позитано 20 утвърди кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София.

„ Възраждане “ се записва за изборите за кметове и общински съветници на 4 септември, като внесе 5345 подписа. Това са третите локални избори, на които партията ще взе участие.

„ Оттогава насам имаме последователност и се надяваме, че тези ще са доста по-успешни от всички досегашни “, означи Петър Петров.

Кандидатът на партията за кмет на София Деян Николов изясни, че имат много цели. „ Най-вече бих споделил, че имаме потребност от промяна на философията, тъй като в София от години наред към този момент има един бизнес, който е абониран за публичните поръчки и би трябвало да се промени тази философия “, съобщи той.

На 12 септември за присъединяване в изборите се записаха „ ИТН “ с 4800 подписа.

„ Партиите могат да тръгнат с всевъзможни упоритости, само че в действителност вземат решение хората “, сподели Тошко Йорданов и добави, че е уверен, че Има Такъв Народ ще се показа добре, като акцентира, че това са първите локални избори, на които се явяват, и от тази позиция са освободени от всевъзможни упования. Той е безапелационен, че на всички места би трябвало да се направи проверка на предходното ръководство, тъй като „ кражбите и полумафиотските връзки, които имат кметове и компании, които извършват публичните поръчки, са обществена загадка “. Йорданов съобщи с решителност, че „ Политическа партия и Демократична България са по-брутални от ГЕРБ “, както и че „ гнусният запис с безочливо декларираното предпочитание за смяна, законна и противозаконна, на всевъзможни държавни чиновници и контролни органи, се извършва “.

Кандидат на Има Такъв Народ за кмет на София е Ивайло Вълчев.

Няколко часа по-късно и съпредседателите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ отидоха, с цел да записват обединението в ЦИК за локалния избор с общо 9302 подписа.

Кирил Петков означи, че към този момент не става дума за коалиция, а за общественост, с която декларират, че смяната продължава, че демократичните цели и полезности в този момент ще влязат и в локалната власт.

Финансовият министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев сподели от своя страна, че на всички места са съумели да се обединят към претендентите за кметове.

„ Действащият финансов министър е водач на политическа партия “, изясни той наличието си в ЦИК.

Христо Иванов разгласи, че задачата на обединението е на локалните избори българските общини да могат да отворят нова страница и да тръгнат напред след дълга застоялост.

„ До тук бяха договарянията. Оттук-нататък стартира усилената работа в името на успеха “, безапелационен е съпредседателят на Демократична България и добави, че главният приоритет е България да получи опция да избере ново бъдеще за локалната си власт. А пък ген. Атанас Атанасов съобщи, че те са „ новата опция в локалната власт “.

Кандидат на ПП-ДБ за кмет на столицата е Васил Терзиев.

На 23 септември ВМРО-София записва своя претендент за кмет, листа за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници.

" Вътрешна македонска революционна организация излиза с посланието сигурност и ред. Смятаме, че това е тематиката, по която би трябвало да се хвърлят големи старания в столицата, изключително и в подтекста на зачестилите нещастия на пътя, свързани в тематиката за пътната сигурност. Виждате, че има зони и квартали в София, които са извънредно несигурни. Хората не живеят умерено не живеят добре, опасяват се. Изминалите години дали поради резултатите на пандемията, на другите рецесии, лиши града от вложения главно в сигурността.

 

Идеята на Вътрешна македонска революционна организация е да разгърне необятна стратегия с разнообразни оферти, тъй че да създадем и улиците и кварталите си по-сигурни, с цел да могат и нашите родители и нашите деца да бъдат спокойни. Град, който няма сигурност не може да се развива с тези темпове, които всички ние желаем ”, съобщи пред БГНЕС претендентът за кмет и ръководител на ВМРО-София Карлос Контрера.

Той разяснява и какви са упованията му са идната предизборна акция. “Първото очакване е да се организира една акция, в която столичани да схванат кой какво предлага и по какъв начин ще го свърши. За момента имаме едно общи политическо говорене и за жалост по този начин наречени огромни любимци - едните нямат претендент, а другите нямат никаква конкретика ”, сподели Контрера. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР