Шестима пациенти в Пловдив и областта са изписани към 11.00

...
Шестима пациенти в Пловдив и областта са изписани към 11.00
Коментари Харесай

Изписаха шестима излекувани пациенти с COVID-19 в Пловдив

Шестима пациенти в Пловдив и региона са изписани към 11.00 ч. през днешния ден след минало лекуване за COVID-19. Една от изписаните е 59-годишната жена в Карлово, която към този момент е изчистена от вируса. Другите пет са от инфекциозна клиника в УМБАЛ „ Свети Георги “. Това оповестиха за от РЗИ-Пловдив. 

С един негативен резултат е и старшата сестра на Спешното поделение в болница " Пълмед ". Тя е с изтекла карантина и е прекарала вируса безсизмптомно.  В дома си под карантина към момента е и шефът на незабавното в частната болница доктор Димитър Деликостадинов. Засега той няма негативни проби, само че е оздравял. 
 

Новооткритите  случаи към днешна дата са двама - единият в УМБАЛ „ Каспела “, а другият – в УМБАЛ „ Пловдив “, заяви регионалният шеф Дани Каназирева през днешния ден. Засега няма повече данни за тяхното положение. 
 

За територията на цялата област все още общо заболелите от ковид са 29 . От тях 15 са приети в болница, останалите са на домашно лекуване.
 

Към момента няма нови случаи на болни здравни служащи . Техният брой остава неизменен - девет, от които двама лекари, пет медицински сестри, една акушерка и един санитар . От тях в УМБАЛ „ Свети Георги “ са общо пет ,  като няма доктор.
 

Поставените под карантина лица за региона към 08.00 часа през днешния ден са 2 164, а тези, на които е изтекла карантината, са 2 750, добави още Дани Каназирева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР