Шестима от досегашните кметове на общини в област Смолян са

...
Шестима от досегашните кметове на общини в област Смолян са
Коментари Харесай

Преизбраха шестима от досегашните общински кметове в област Смолян

Шестима от досегашните кметове на общини в област Смолян са избрани отново още на първия тур, сочат резултати от Общинските изборни комисии след вота на 27 октомври. Кметовете на ГЕРБ в Доспат и Златоград печелят още един мандат. Поредна победа регистрират и кметовете на Движение за права и свободи в общините Борино, Мадан и Рудозем. Досегашният самостоятелен кмет на Неделино също е избран отново след първото гласоподаване. Предстоят балотажи за кмет в общините Баните, Смолян и Чепеларе, предава Българска телеграфна агенция.

Кмет, повдигнат от локална коалиция сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще ръководи Девин в идващите 4 година Здравко Иванов печели на първия тур конкуренцията за кметското място в Девин с резултат 56.64 %. С 87 на 100 от гласовете от вота на 27 октомври са определени за следващ мандат кметовете на Мадан Фахри Молайсенов /ДПС/ и на Доспат Елин Радев /ГЕРБ/. Втори мандат в Борино печели Мустафа Караахмед /ДПС/ с 77.07 %. Кметът на Златоград Мирослав Янчев /ГЕРБ/ е победител на първия тур с резултат 60.2 на 100. Румен Пехливанов /ДПС/ е избран отново за кмет на Рудозем, получавайки избор 53.98 на 100. Независимият кмет на Неделино Боян Кехайов води на първия тур с 51.75 %.

Балотажът за кметското място в община Баните ще бъде сред досегашния кмет Милен Белчев /ГЕРБ/, за който са дали своят вот 36.61 % от гласоподавателите и претендента на АБВ Диана Фиданова, получила 29.8 на 100 избор. На втори тур в Смолян продължава досегашният кмет Николай Мелемов /ГЕРБ/ с 39.84 % и кандидатът на " Българска социалистическа партия за България " Стефан Сабрутев с 21.46 на 100. С близки резултати от първия тур и разлика от 16 гласа, на балотаж в Чепеларе ще се явят Боран Хаджиев /ГЕРБ/ с 22.8 на 100 избор и претендентът на Движение за права и свободи Анета Пашалиева с 22.38 %. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР