Шестима мигранти-мъже са били заловени на буферния паркинг за камиони

...
Шестима мигранти-мъже са били заловени на буферния паркинг за камиони
Коментари Харесай

Хванаха мигранти в цистерна на буферния паркинг в Русе 

Шестима мигранти-мъже са били хванати на буферния паркинг за камиони в Русе в границите на националната полицейска интервенция против каналджийството. Това е станало в ранния следобяд, като на място са били изпратени екипи на ОД на Министерство на вътрешните работи, Гранична полиция, пожарната и Спешна помощ.

Снимка: Емил Димитров

Мигрантите са се укривали в отсек на прикачена цистерна на камион с турска регистрация. След извеждането им те очевидно са били обезводнени и са откарани за обзор в болничното заведение. Там са открили, че са в положително общо положение и са им създали проучвания.

Снимка: Емил Димитров

По първична информация мигрантите са били на възраст сред 18 и 50 години, само че по-късно в болничното заведение са обяснили, че са на възраст сред 16 и 56 години. Говорят единствено на своя език и към момента не е открито от кое място са. Тепърва предстоят процесуални дейности по случая, които се съгласуват с прокуратурата, обявиха от полицията.

Снимка: Емил Димитров

На паркинга водачи, които не пожелаха да застанат пред камера, обясниха, че мигрантите са били трима възрастни и трима млади мъже.

Снимка: Емил Димитров

Те прибавиха, че при 40-градусовата горещина на открито вътре в цистерната температурата е била най-малко 60 градуса и е знамение, че чужденците не са починали.

Снимка: Емил Димитров

При обиска на цистерната в наличието на водача ѝ са открити разнообразни движимости на мигрантите, които ще бъдат конфискувани от полицията. 

Снимка: Емил Димитров

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР