Шестима маскирани мъже нахлуха снощи в Роженския манастир "Рождество Богородично"

...
Шестима маскирани мъже нахлуха снощи в Роженския манастир "Рождество Богородично"
Коментари Харесай

Няма нищо свято: Маскирани нахлуха в Роженския манастир за имане!

Шестима маскирани мъже нахлуха нощес в Роженския манастир "Рождество Богородично " край Сандански. Двама от нападателите съборили на земята свещеника, който бил самичък в светата обител, завързали го и дружно с другите почнали да претърсват за антични полезности. По първична информация единственото, с което си тръгнали обаче, е телефонът на духовника, заяви Българска национална телевизия.

Очаква се публична информация от Министерство на вътрешните работи.

Около 20 часа крадците нахлули в Роженския манастир, двама от тях останали да пазят извън. Останалите обезвредили духовника, като го съборили на земята, завързали устата му с тиксо, а самия него с въже за стол, съобщи Нова телевизия. След това почнали да копаят с чукове в една от стените под иконите, тъй като легенда споделя, че в Роженския манастир е прикрито скъпо имане и документи. Предполага се, че точно това са търсели те. Смята се, че телефонът на свещеника е взет, с цел да не се обади на телефон 112. Все отново, откакто нападателите си тръгнали и го предизвестили да не мърда, запушвайки устата му, той съумял да излезе и да потърси помощ. Мъжът не е потърпевш, прегледан е от лекари, само че е в потрес.

В манастира има извънредно скъпи икони, както и каса за дарения, която обаче не е била допряна от апашите.

Разследващите служители на реда са създали оглед на постройката.

Кметът на Сандански Кирил Котев сподели, че има диря, по която работи и чака напълно скоро да стане ясно кои са крадците, които били облечени в черни облекла. В Роженския манастир има камери, които са снимали лицата на двама от причинителите, тъй като те не били с маски, а единствено с качулки, нахлупени компактно на главите. Оказало се, че единствено един от тях си е поставил същинска маска. Нападателите счупили камерите, смятайки, че по този начин унищожават записите, само че не са съумели.

Преди няколко дни подозрителните мъже влезнали в манастира, явно с цел да огледат ситуацията. Още тогава свещениците се усъмнили в тях.

Свещеникът не е локален - от Хаджидимово е. Бил е единствено за ден в манастира, с цел да замести собствен сътрудник, когато се случило нападението, съобщи bTV по информация на кмета на Сандански Кирил Котев.

Днес следва втори оглед, при който сигурно да се откри дали няма други неналичия.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР