Шестима мъже, заподозрени за участие в убийството на антикорупционния кандидат-президент

...
Шестима мъже, заподозрени за участие в убийството на антикорупционния кандидат-президент
Коментари Харесай

Шестимата заподозрени за убийството на кандидат-президента в Еквадор са убити в затвора

Шестима мъже, обвинени за присъединяване в убийството на антикорупционния кандидат-президент на Еквадор, бяха убити в пандиза в петък. Това се случва единствено седмица преди решаващия балотаж на изборите, осведоми Reuters.

Убийствата са осъществени в затвор в Гуаякил, който е най-големият град в южноамериканската страна, оповестиха от офиса на основния прокурор на страната.

Затворническата организация SNAI посочи, че шестимата мъже са колумбийски жители. Повече детайлности не са оповестени.

Правителството на Еквадор бързо осъди убийствата.

Напускащият президент Гийермо Ласо даде обещание " нито съучастничество, нито прикриване " в разкриването на убийствата в обява в обществената медийна платформа X, известна преди като Twitter.

" Тук ще се разбере истината ", посочи той.

Правителството съобщи, че управляващите са решени да разпознават тези, които стоят зад убийството на кандидат-президента Фернандо Вилависенсио.

Припомняме, Вилависенсио бе изтъкнат публицист и по-малко от две седмици преди първия тур на общите избори, до момента в който напускаше предизборно събитие в столицата Кито.

Полицията в деня на убийството на Вилависенсио. Седми обвинен, също колумбиец, беше убит и погубен от полицията, до момента в който други обвинени по-късно бяха задържани.

Гласуването на втори тур е планувано за 15 октомври.

Бизнес наследникът Даниел Нобоа, който има дребна преднина в някои изследвания преди балотажа, сподели в обява в обществените медии, че държавното управление би трябвало да даде детайлности за случилото се в пандиза и че мирът би трябвало да бъде възобновен в страната.

Неговият главен противник за президентския пост е Луиза Гонзалес, протеже на левия някогашен президент Рафаел Кореа. Тя сподели, че възходящата престъпност е невиждана и че гласоподавателите не би трябвало да разрешават на " терора " да ги спре да гласоподават за смяна.
 Кибератаки против вота на еквадорците в чужбина
Кибератаки против вота на еквадорците в чужбина

Проучванията сочат за любимец 45-годишната адвокатка Луиса Гонсалес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР