Шестима мъже и една жена са задържани след масов бой

...
Шестима мъже и една жена са задържани след масов бой
Коментари Харесай

Арести след масовия бой мержду роми в Ботевград

Шестима мъже и една жена са арестувани след всеобщ пердах сред роми от квартал " Север " в Ботевград и чиновници на жандармерията. Униформените, дружно с служители на реда, са се отзовали на сигнал в събота вечерта за мощна музика.

Когато пристигнали пред блок №15 чиновниците са били посрещнати с камъни и дървета. Според жителите на блока обаче жандармеристи и служители на реда са надвишили правата си, тъй като са упражнили принуждение над хора от квартала, което е и предизвикало напрежението по-късно.

" Откакто са пристигнали принуждение вършат в махалата тези хора. За една персонална карта те ни събарят децата и ги пребиват. Ние по тази причина имаме завист към тях и експанзия. Те идват и напряко те постановат ", описаха хора от блок 15, които са и очевидци на случилото се в нощта против неделя. Хората там са недоволни и от многото жандармерия в квартала.

Жителите на ромската махала не отхвърлят за нанесените вреди на служебните коли и всеобщия пердах, само че съгласно тях това се е случило след излизането на живеещите в блок 15, които са защитавали своите съседи.

" Ние сме отвърнали на багра. Ние видяхме заплашителен пердах от тях и се уплашихме, и стрелбата. Защо не споделят, че са стреляли с пушки, а го укриват това? На моя зет жена му, кой я простреля? Със съчми за птици - в главата има пет, в устата има три ", описаха още поданици на махалата.

Вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов се разгласи в отбрана на служителите на реда. " Работата на служителите на реда е да се борят за запазване на публичния ред, живота и здравето на хората в страната ни. Те всекидневно са на пост, с цел да имаме всички ние една по-добра и спокойна конюнктура за живот. Маргиналите и рисковите субекти, които не желаят да съблюдават законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата мощ и суровост на закона! ", написа Каракачанов от формалната си страница във Фейсбук.

Очаква се през днешния ден да има и митинг на други поданици на Ботевград, които също да застанат зад чиновниците на реда.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР