Шестима граждани на кралство Мароко са задържани в събота във

...
Шестима граждани на кралство Мароко са задържани в събота във
Коментари Харесай

Шестима мароканци, пресекли границата нелегално, са задържани във Варненско

Шестима жители на кралство Мароко са арестувани в събота във Варна и в село Цонево, оповестиха от полицията за Moreto.net. Мъжете на 22, 25, 28, 32 и 33 години са минали нелегално границата, преди 11 дни. Полицаите от Районно ръководство Провадия са арестували трима от тях в с.Цонево, а сътрудниците им от Първо районно управление (на МВР) са закопчали останалите при идването им на жп гарата във Варна. Мъжете са арестувани за период до 24 часа. Започнати са бързи полицейски производства и е известена прокуратурата.

Районна прокуратура – Варна управлява шест бързи производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс във връзка със арестувани две групи непознати жители, минали без позволение границата на Република България, прецизираха за Moreto.net от Апелативна прокуратура.

На 2 април 2022 година, в централната част на Варна, са открили трима души – чужденци, от мъжки пол на възраст 25 година, 32 година и 33г. Според информацията, предоставена от тях, тримата идват от Мароко, и са минали незаконно границата на Република България на неустановено все още място.

В същия ден, в село Цонево, са арестувани други трима чужденци, които също настояват, че са мароканци. Възрастта, за която свидетелстват те е 22 година, 25 година и 28 година Младите мъже не дават достоверна информация за това къде са минали българската държавна граница.

Работата по формираните бързи производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Варна. Шестимата са привлечени към наказателна отговорност и са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда. Предстои всяко от делата да бъдат насроченo и разгледанo във Варненския и в Провадийския областен съд в най-кратки периоди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР