Шестима души загинаха, други 19 бяха ранени в резултат на

...
Шестима души загинаха, други 19 бяха ранени в резултат на
Коментари Харесай

Най-малко шестима загинали и 19 ранени след катастрофата на Су-34 в руския град Ейск

Шестима души починаха, други 19 бяха ранени вследствие на злополуката на аероплан Су-34 в двора на жилищна постройка в южния съветски град Ейск, а ориста на още шестима не е известна. Това беше обявено в понеделник от ръководителя на Министерството на изключителните обстановки Александър Куренков, заяви ТАСС.

" Шест души починаха. 19 ранени, в това число две деца ", сподели представител на Главната дирекция на Министерството на изключителните обстановки.

По думите му следва да се обясни ориста на шестима жители на къщата. Но към момента не всички жилища са изследвани.

По-рано беше обявено, че ръководителят на Министерството на изключителните обстановки Александър Куренков е дошъл на мястото на случая. " Министърът ще направи оценка на обстановката на място, ще управлява работата по премахване на следствията от тази изключителна обстановка ", оповестиха от пресслужбата на министерството.

Според Министерството на защитата на Русия при набиране на височина по време на подготвителен полет от военното летище на Южния боен окръг се е разрушил бомбардировач Су-34, самолетът е паднал в рамките на град Ейск. Пилотите се катапултирали. Според тях повода за злополуката е запалване на един от моторите по време на политане.

На мястото на злополуката на Су-34 в двора на един от жилищните квартали се е запалило горивото на самолета. Пожарът е обхванал няколко етажа на високия блок, като са развалени 17 жилището, написа по-късно Кондратиев в своя канал в " Телеграм ". По-рано спешните служби на ТАСС оповестиха за 15 развалени жилището.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР