Шестима души са загиналите при пожара, избухнал в жилищна сграда

...
Шестима души са загиналите при пожара, избухнал в жилищна сграда
Коментари Харесай

Шестима са вече загиналите при пожара в Москва

Шестима души са починалите при пожара, избухнал в жилищна постройка в центъра на Москва, сочат нови данни на органите на реда в съветската столица, съобщи ТАСС. "На мястото бе намерено тялото на шести умрял ", сподели източник от силите за сигурност. По думите му избавителни екипи не престават да разчистват местопроизшествието и да поливат структурите с вода заради риск от по-нататъшни сривания.
Тече процедура по различаване на телата на починалите. Още двама потърпевши са в тежко положение и са настанени в болница. Според източник от незабавните служби пожарът е щял да вземе доста повече жертви, в случай че не са били оперативните дейности на огнеборците. Един от разпитаните очевидци разказал, че се събудил, когато прозорците към този момент се пукали от високата температура.
Пожарът избухнал към 01:00 ч. след среднощ (полунощ българско време) на петия етаж на постройката, намираща се на Никитския бул.. Огънят бе изцяло сподавен малко след 05:00 часа московско време, оповестиха по-рано управляващите, представени от Българска телеграфна агенция.
От жилищния блок бяха евакуирани 42 души, в това число осем деца. В гасенето на огнената буря взеха присъединяване 80 души персонален състав и 25 единици техника. Сградата, в която има повече от 100 жилището, е издигната през 1912 година и е в листата с обекти, оповестени за културно завещание. Причините за пожара още не са открити.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР