Шестима души са загинали при пожари от началото на годината

...
Шестима души са загинали при пожари от началото на годината
Коментари Харесай

От началото на годината: Шестима души са загинали при пожари в Пернишко

Шестима души са починали при пожари от началото на годината до момента в Пернишка област, потърпевши са още толкоз , заяви районният представител на Министерство на вътрешните работи Венцислав Алексов.

За същия интервал на 2021 година са потърпевши седмина и са починали пет души.

Екипите на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са реагирали на 931 сигнала за първите осем месеца на тази година (за същия интервал на 2021 година – 991 сигнала). От тях най-вече са пожарите без материални загуби - 476 . С материални загуби са 149 пожари, 24 са случаите на аварийно-спасителни действия.

Сред най-големите пожари е записаният рано сутринта на 11 май в идеалния център на Перник до Регионалния исторически музей, посочи за Българска телеграфна агенция районният представител на Министерство на вътрешните работи Венцислав Алексов. Изгоря цялата постройка , която е някогашната маркшайдерска работа в Перник и е част от комплекс от монументи на културата. Огнеборците намерили и овъглено тяло на незнаен жител на постройката. 

Вечерта на 28 август в пернишкия квартал " Изток " изгоря известното заведение " Лого " . Пострада жена, която е вдишала пушек. 

Огън изпепели покрива на емблематичното за село Долни Раковец някогашно учебно заведение . Пожарът лумна към обяд на 4 август и унищожи 500 кв. м покривна структура и 200 кв.м  каратаван, като е избавен етаж на постройката.

С директни материални загуби е зародилият в ранните часове на 12 февруари пожар в магазин за домашни използва в Радомир , показаха още от Министерство на вътрешните работи. Четири противопожарни автомобила са гасили огъня. Унищожена отчасти е покривна структура, 300 кв.м здания , фургони и паянтови постройки, заслон, 48 газови бутилки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР