Шестима души са задържани при спецоперация срещу група за трафик

...
Шестима души са задържани при спецоперация срещу група за трафик
Коментари Харесай

Разбиха група за трафик на жени по метода ловърбой

Шестима души са арестувани при спецоперация против група за трафик на хора за полова употреба, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Извършени са обиски на лицата, претърсени са 4 жилища и 6 автомобила. Иззети са огромен брой документи за парични преводи, за автомобили, мобилни телефони и голямо количество златни украшения.



Според органите на реда проведената незаконна  група е работила по преобладаващия сега способ „ ловърбой “. В тези случаи трафикантът основава прочувствена връзка с бъдещата си жертва, като я ухажва, купува ѝ скъпи дарове, кара я да се усеща специфична, с цел да се образува доверие и послушание.

След това участниците в схемата използвали физическо принуждение, закани и душевен тормоз към жертвите и към свидетелите. Жертвите се набелязвали чрез персонални познанства и запознанства в обществените мрежи. Те главно са лица от 18 до 35-годишна възраст, с невисок обществен статус и от проблематични фамилии.



Сексуалната употреба е извършвана в Германия, където в уеб сайтове за запознанства са публикувани снимки и видеоклипове на жертвите заедно с цени за предлаганите услуги.

По делото са събрани задоволително данни и са упрекнати 12 души, оповестяват още от Министерство на вътрешните работи. Двама са оповестени за общодържавно търсене и следва правене на европейска заповед за арест. Петима са арестувани в ареста.

Продължава работата по определяне на мрежата от жертви и събирането на доказателства за престъпната група. 

Спецоперация е реализирана от чиновници на ГДБОП, сътрудниците им от Сектор БОП - Плевен, ГДЖСОБТ, районно управление (на МВР) - Етрополе към ОДМВР - София, под управлението на Районна прокуратура - Плевен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР