Шестима души са в тежко състояние, а един човек все

...
Шестима души са в тежко състояние, а един човек все
Коментари Харесай

След експлозията в Париж: Шестима души са в тежко състояние, един човек е в неизвестност

Шестима души са в тежко положение , а един човек към момента е в неопределеност през днешния ден, след вчерашната детонация в Латинския квартал в Париж, съобщи Ройтерс, като се базира на прокуратрата във френската столица.

" Числата може да се трансформират още ", сподели пред организацията прокурор Мелис де Роек. Тя уточни, че общо към 50 души са потърпевши при детонацията, която подпали здания и докара до сриването на фасадата на една от тях на улицата.
 Българска телеграфна агенция
Един от двамата души, които в началото бяха в неопределеност, е открит и е в болница, където се лекува, съобщи още Де Роек. Тя добави, че търсенето и на втория липсващ продължава.

Властите към момента не са открили повода за гърмежа , за който очевидци споделиха, че е станал, откакто на мястото се е усещала мощна миризма на газ.
Експлозията провокира безпорядък и съсипия на историческата улица " Сен Жак ", която води от катедралата " Нотр Дам " до Сорбоната. При гърмежа бе разрушена фасадата на постройката на Американската академия в Париж, където учат доста задгранични студенти.

Флоранс Берту, кметицата на Пети регион в Париж, където стана детонацията, сподели, че за благополучие 12 студенти, които е трябвало да бъдат в академията по време на гърмежа, отишби на галерия с преподавателя си.
 Българска телеграфна агенция
" В противоположен случай броят на починалите можеше да бъде отблъскващ ", съобщи Берту пред телевизия Бе Еф Ем.

Тя добави, че три деца, които са вървели по улицата по време на детонацията, са измежду потърпевшите, само че животът им е вън от заплаха.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР