Шестима души бяха арестувани, след като активисти за борба с

...
Шестима души бяха арестувани, след като активисти за борба с
Коментари Харесай

Шестима екоактивисти са арестувани след протести в Лондон

Шестима души бяха задържани, откакто деятели за битка с изменението на климата се качиха на камион цистерна за транспорт на нефт в центъра на Лондон, с цел да стачкуват против вложенията в изкопаеми горива, заяви през вчерашния ден английската полиция, представена от Асошиейтед прес.

Групата за битка с климатичните промени " Бунт против заличаването " (Extinction Rebellion) съобщи, че измежду протестиращите в петък са били участници в олимпийските игри - носителят на златен орден по кану Етиен Стот и Лора Болдуин. Протестът беше част от всеобщите демонстрации за климата в петък, при които

стотици деятели блокираха четири основни моста в английската столица, предизвиквайки закъснения и разстройства в превоза в централната част на Лондон.

Повече от 600 души бяха задържани през последните две седмици, откакто екоактивисти се качиха на петролни цистерни, заключиха се с катинари към уреди и блокираха пътища до хранилища за нефт във Англия. Групата " Просто спрете петрола " (Just Stop Oil), която е обвързвана с " Бунт против заличаването ",

упорства английското консервативно държавно управление да спре всевъзможни нови планове за рандеман на петрол и газ.

Демонстрациите са част от разрастващото се придвижване за битка с климатичните промени, в границите на което групата Insulate Britain блокира автомагистрали и пътища, с цел да упорства държавното управление да финансира енергийно ефикасни жилища. Тези претенции стават все по-належащи, защото цените на силата във Англия и в други страни се повишават неимоверно.

Говорител на петролна компания " Шел " съобщи, че компанията почита " правото на всеки да показва своята позиция - ние единствено молим да го вършат предвид на своята сигурност и сигурността на другите ".

" Съгласни сме, че обществото би трябвало да предприеме незабавни дейности във връзка с изменението на климата. " Шел " има ясна цел да се трансформира в дружество с нулеви чисти излъчвания до 2050 година, в крайник с обществото ", съобщи представителят.

Междувременно полицията в Централна Англия заяви, че са повдигнати обвинявания на девет души, откакто " Просто спрете петрола " организира проява в петък на петролния терминал в Кингсбъри, покрай град Бирмингам, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР