Шестима българи бяха възнаградени с уайлд кард за участие на

...
Шестима българи бяха възнаградени с уайлд кард за участие на
Коментари Харесай

6 българи на Sofia Open: Завръщането на Лазаров и дебют на Янаки Милев

Шестима българи бяха възнаградени с " уайлд кард " за присъединяване на тазгодишния Sofia Open, който ще се организира в интервала от 4 до 11 ноември. Националите за " Купа Дейвис " Димитър Кузманов и Александър Лазаров получиха специфични предложения за присъединяване в главната скица на шампионата от категория ATP 250. " Уайлд кард " за квалификациите на сингъл пък взеха Адриан Андреев и младежа Янаки Милев, за който това ще бъде дебют в конкуренция от сходен сан. В главната скица при двойките със специфичните предложения се снабдиха героите от мача с Казахстан Александър Лазаров и Александър Донски, както и младата двойка Янаки Милев/Пьотр Нестеров, която се отличи с победа при миналогодишното издание на надпреварата в родната ни столица.

" За съществена скица на сингъл " уайлд кард " получават Димитър Кузманов и Александър Лазаров, а за квалификациите Янаки Милев и Адриан Андреев. На двойки предложения ще имат Александър Донски и Лазаров, както и Пьотр Нестеров и Янаки Милев. Все национали, познавате ги добре от последната им среща с Казахстан за " Купа Дейвис ", където доста малко не ни доближи да спечелим. Но момчетата всички се показаха доста добре, те заслужават и желая да им пожелая триумф и доста положително показване на шампионата ", разяснява шефът на шампионата Орлин Станойчев.

Третата " уайлд кард " за съществена скица сега се пази за чужденец, сподели още той, само че не разкри съответно име. На въпрос дали това може да бъде Григор Димитров Станойчев отговори: " Това ще бъде необикновено ". Може, в случай че той изиска незабавно. Ще се радваме доста! ", сподели турнирният шеф, само че посочи, че са извършени диалози с мениджъра на Григор Димитров Георги Стоименов.

" Той сподели, че е завършил сезона му, защото този шампионат по принцип не беше очакван. За страдание за него сезона е завършил и стартира подготовката за другата година. Също по този начин загатна, че в случай че имаше късмет да се класира за Мастърса в Торино 100 % щеше да взе участие, само че защото няма късмет просто такова решение е взело неговият екип. Но, несъмнено, първият човек, който поканих, беше той ", разяснява някогашният национал.

" На Илиян Радулов също управител е Георги Стоименов, персонално е говорено с него. Също му беше препоръчана " уайлд кард ", само че отхвърлиха за подготовка. На него също му предложихме ", сподели Станойчев.

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР