Шестима арестувани за купуване на гласове. В района на Стара

...
Шестима арестувани за купуване на гласове. В района на Стара
Коментари Харесай

Шестима арестувани за купуване на гласове

Шестима задържани за пазаруване на гласове. В региона на Стара Загора от сутринта тече спецакция.

Двама от арестуваните са задържани в старозагорското село Калитиново. В тях са открити опиати.

На територията на региона са тествани общо 245 лица и 148 моторни транспортни средства. Акцията е обхванала шест пункта за черни и цветни  метали, пет заложни къщи, две автоморги, автосервизи и депа.

Униформените са ревизирали също две питейни и увеселителни заведения и 10 търговски обекта. Съставени са 13 протокола по закона за Министерство на вътрешните работи и 57 акта за открити административни нарушавания и фиша.

На територията на региона са почнали и две бързи производства за владение на наркотични субстанции. Разследва се и противозаконен пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Акция и в София

Акция за пазаруване на гласове имаше и в София. Униформени ревизират кв. “Филиповци ”. По информация на SafeNews обиски текат в бл.9 на квартала. Вече са задържани двама.

Арести има и в Бургас. 14 души са задържани за пазаруване на гласове. Операцията се организира на територията на Бургас, Руен и Сунгунларе.

По информация на локални медии сега униформените правят арести в квартал Горно Езерово.

„ Получен е сигнали за пазаруване на гласове за локалните избори. До момента са арестувани 14 лица и са формирани 7 досъдебни произвеждане. Операцията не е кампанийна и ще продължи до вота “, заяви комисар Марин Димитров-началник отдел “Охранителна полиция “ към ОДМВР Бургас.

Образувани са седем досъдебни производства.

В Министерство на вътрешните работи към този момент има стотици сигнали

Почти 150 сигнала за пазаруване на гласове в Министерство на вътрешните работи. Това е информацията сега в министерството, сподели отрасловият министър Калин Стоянов.

Има сигнали за пазаруване на гласове освен на откритата телефонна линия, а и оперативни данни.

“До момента сигналите са 147, като 82 от тях са във връзка с пазаруване на гласове, към 50 има за нарушавания на изборното законодателство, също по този начин има и за корпоративен избор ”. Това сподели Калин Стоянов.

Преди дни още веднъж имаше случай на арестуван

В столицата задържаха 53-годишен мъж за подготовката за пазаруване на гласове за идния локален избор.

От дома на арестувания са конфискувани описи с имена, сума пари, нелегално притежаван военен револвер със заличени номера, муниции за оръжието и въздушна пушка.

Вчера на територията на столицата чиновници на отдел “Икономическа полиция ” са направили спецоперацията. Тя е за противопоставяне на закононарушения против  политическите права на жителите.

С полицейска заповед по формираното досъдебно произвеждане, мъжът е арестуван за период до 24 часа.

В Софийската районна прокуратура следва отчет на материалите по случая.

Арести имаше и във Варна за пазаруване на гласове. Акцията на полицията стартира в морския град. Униформените всеобщо тарашат парцели в ромската махала „ Максуда ”.

Обиски има и в цялата области. Само на един от адресите към този момент има петима арестувани. Те са упрекнати с изключение на за нарушение на политическите права на жителите, а също и за разпространяване на опиати.

В  провадийско село е задържан още един човек за пазаруване на гласове.
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР