Шести ден от войната в Украйна - през изминалата нощ

...
Шести ден от войната в Украйна - през изминалата нощ
Коментари Харесай

Херсон е под обсада, руски конвой приближи Киев

Шести ден от войната в Украйна - през миналата нощ съветски ескорт от танкове и други бойни машини е доближил рисково покрай Киев. Южният град Херсон е под блокада. Президентът Володимир Зеленски прикани за подпомагане за затваряне на украинското въздушно пространство.

Поредна заран, в която Киев е огласен от сигнал за паника. Сателитни фотоси демонстрират дълъг над 64-км съветски боен ескорт, ситуиран в непосредствена непосредственост до украинската столица. Според украинската войска, съветските войски са се прегрупирали и са струпали военна техника в няколко направления - към Киев, Харков, Чернигов, Херсон, Мариупол. На беларуската граница са ситуирани и спомагателни наземни сили и хеликоптери.

И през тази нощ продължиха сраженията в Харков. Кметът заяви, че градът е понесъл извънредно съществени провали. Десетки са жертвите на съветската инвазия, измежду тях и деца.

" Преживяваме извънредно сложни времена. Днешният ден ни сподели, че това не е просто война, това е изтребване на украинския народ. За първи път в своята дълга история, Харков претърпява сходно нещо. Удари, които са ориентирани против жилищна здания и които убиват почтени жители ", съобщи кметът на на Харков Игор Терехов.

Тази заран ракета удари постройката на регионалната администрация. Взривени са електрически подстанции, които са довели до прекъсването на електричеството и водоснабдяването.

Руските войски са обкръжили град Херсон, в южна Украйна. Кметът на града оповестява, че съветски бойци са почнали създаване на контролно-пропускателни пунктове на входовете. Предполага се, че градът, който е наоколо до анексирания полуостров Крим, към този момент е под съветски надзор. Разположеният на брега на река Днепър Херсон е основен, защото е на пътя, който свързва Крим и Одеса.

В Чернигов, в северната част на страната, тази нощ за убити 70 украински военни. Градът е бил подложен на масиран обстрел. Разчистването на отломките и издирването на оживели продължава.

След като подписа заявление за участие в Европейски Съюз, Володимир Зеленски прикани за затваряне на въздушното пространство на Украйна за съветски самолети и хеликоптери. Той упрекна Русия във военни закононарушения.

" Злото, което се е въоръжило с ракети, бомби и артилерия, би трябвало да бъде спряно неотложно. Трябва да бъде унищожено стопански.. За да покажем, че човечеството може да се отбранява, би трябвало да помислим за цялостно затваряне на въздушното пространство за съветски ракети, самолети и хеликоптери ", моли президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Мирните договаряния сред украинската и съветската страна в Беларус, приключиха без значителен резултат. Двете страни се договориха да се срещнат още веднъж след няколко дни
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР