Шестгодишният Владислав Каинов от 1 д“ клас на СУ Емилиян

...
Шестгодишният Владислав Каинов от 1 д“ клас на СУ Емилиян
Коментари Харесай

ГОРДОСТ! Цяла България говори за шестгодишния Владислав, получил най-голямата награда

Шестгодишният Владислав Каинов от 1 „ д “ клас на СУ „ Емилиян Станев “ е прочел 111 книги през лятото. Любознателният възпитаник беше награден с огромната премия в категория до 10 години от акцията „ Ела в библиотеката “. Форумът се организира за шеста поредна година и събира от ден на ден фенове на книгата, написа „ Борба “.

„ Хубаво ми е да чета, с цел да мога да се оправям по-добре в учебно заведение. Любимата ми книга е за костенурката Франклин. От дребен мама и баща ми четат. С книгите децата разкриват нови светове и думи. Така развиваме мозъка си, ставаме по-добри, любознателни и умни “, показа дребният Влади.

В категорията от 11 до 14 години беше отличена Ваяна Николова от 6 „ б “ клас на СУ „ Емилиян Станев ”. Тя е заела 34 книги за интервала на акцията, а по време на награждаването поздрави другите участници и посетители с музикално осъществяване на цигулка.

Във възрастова категория от 15 до 17 години премия беше връчена на Деница Владева, ученичка в 12 клас на ПГТ „ Д-р Васил Берон “. За интервала на акцията на картона й са регистрирани 68 записани книги, което я прави отличник в нейната възрастова група.

Инициативата „ Ела в библиотеката “ се организира под патронажа на ръководителя на локалния парламент Венцислав Спирдонов. От 1-ви юни до 15-ти септември всички възпитаници, читатели на Регионална библиотека, се включиха в конкуренцията, като акцията имаше за цел поощряване интереса на младото потомство към книгите. По този метод уредниците предизвикаха подрастващите да четат и да обогатяват своята просвета и просветеност.

„ Движението е независимост, само че книгата е цялостна независимост. Четете и се радвайте на живота “, обърна се към всички Венцислав Спирдонов. Той благодари на учителите и ги поздрави за техния празник.

На тържественото награждаване бяха връчени Специални награди. За персонален образец уредниците отличиха Людмила Тодорова – преподавател в ОУ „ Димитър Благоев ”. Награда за устойчива работа беше присъдена на Кристина Димитрова, учител в занималня „ Интелекти ”. Носител на Награда за деен дипломат на библиотеката уредниците връчиха на Янка Ангелова, механически помощник в СУ „ Вела Благоева ”.

На мероприятието бяха присъдени групови награди, наречени тематично „ Моето четящо семейство ”. Първата беше за Габриела Голишева и Даниела Грънчарова-Голишева. Втората отиде при Михаил и Вероника Димови.

Специална премия уредниците връчиха и на един от най-малките читатели на библиотеката за 2022 г.- Георги. Той се пристигна, с цел да получи премията си с неговите майка и татко Василена и Румен Антонови, както и с баба си Светла Георгиева.

Следваща премия, наречена „ С другари на библиотека ” беше връчена на Жанет Георгиева, Виктория Даалиева, Михаела Чолакова, Стела Тодорова и Деница Косева, всички ученици на СУ „ Емилиян Станев “.

Традиционно уредниците бяха подготвили специфични награди за най-малките читатели от предучилищна възраст, които посещават библиотеката благодарение на своите родители. Те бяха за Теодор Асенов, Елена Виткинова и Петър Армянов. Също бяха излъчени и специфични награди за деен принос на учители от детски градини и наставнически кооператив.

Те бяха присъдени за Надя Каинова, Десислава Мучинова и Николина Колева, учители в Детска градина „ Ален мак ”, а преподавателите Росица Ивановска и Мария Балабанова от наставнически кооператив „ Слънчева пътека ” бяха също наградени за заслугите и приноса им към активността на Детски отдел.

Наградата за резистентен четец отиде при Преслав Йорданов, който си я заслужи с постоянството си в използването на всички филиали на Регионална библиотека освен по време на лятната акция, само че и през цялата година.

Малките читатели бяха поздравени още от зам.-кметът Нейко Генчев, общинският консултант Валерия Дончева, началникът на РУО Розалия Личева, шефът на Дирекция „ Образование, юношески действия и спорт “ Пенка Игнатова, както и от шефът на библиотеката доцент Калина Иванова.

„ Кампанията е за да насърчим класическото четене през децата. Тук подчертаваме към до момента с книгата. Радваме се, че самите деца са дейни. Ние не отхвърляме компютърните технологии, в противен случай. Читателят е бродяга, само че с това номадство вие увеличавате своите познания и ставате интелигентни хора, които са нужни на нашата страна “, сподели доцент Иванова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР