Шестгодишният Вики от Златоград отново се нуждае от помощ. В

...
Шестгодишният Вики от Златоград отново се нуждае от помощ. В
Коментари Харесай

Зов за помощ! Събират дарения за 6-годишния Вики от Златоград

Шестгодишният Вики от Златоград още веднъж се нуждае от помощ. В родното му място и региона към този момент са раздадени кутии за дарения.
В Златоград и Старцево продават цветя за 8-ми март благотворително за него. Масажен салон разгласи, че ще работи един ден в поддръжка на дребния левент.
„ Преди 6 години се роди нашия дребен воин Вики. Бяхме доста щастливи, само че щастието ни беше помрачено доста бързо. Два месеца след раждането си нашето момче се разболя и изпадна в кома. Единственият излаз беше чернодробна трансплантация. За благополучие аз бях подобаващ за донор. Благодарение на Господ и лекарите Вики устоя интервенцията и излезе от комата “, споделя бащата Венци Иванов.
За страдание проблемите им не свършват с това. По-късно схващат, че момчето е с детска церебрална парализа и се нуждае от рехабилитация.

" Обиколихме доста експерти и продължаваме да го вършим в търсене на най-хубавото за нашето дете. Детето, за което споделяха, че няма да оцелее, че няма да стигне до трансплантация, че би трябвало да стане знамение, с цел да живее. Оказа се, че то се е хванало крепко за живота и няма да се съобщи. Той ни научи да се борим, да не се отхвърляме и нямаме това право. Отне ни доста време до момента в който се съвземем и намерим верния път “, добавя бащата.
Благодарение на многочислените донори - хора с огромни сърца, Вики организира усилена рехабилитация в последните две години.
„ За да продължим, имаме потребност още веднъж от вашата помощ. Ние имаме вяра,че Вики може да има едно по-добро бъдеще. Повярвайте и Вие! “, приканва Венци Иванов.
„ Трябва да продължим лекуването, тъй като в случай че спрем, все едно нищо не сме правили, все едно се връщаме от начало. А Вики има голям прогрес. Държи главата си изправена. Като го сложим в проходилката, потегля. Все още не може самичък, само че преди и това не можеше. Концентриран е. От две години не сме спирали. Непрестанно вървим в Турция и Гърция. Сега се откриваме в Гърция, тъй като там е по-евтино. В Турция ни взимат 100 евро на час, а гърците - 30 евро. В Турция спането ни коства 50 евро на вечер, а в Гърция - 400 евро за цялостен месец. Имаме оферта от лековит център в Гърция за 1 година лекуване - 19 800 евро. По сметката останаха малко пари, само че с цел да продължим, имаме потребност от поддръжка “, добавя Венци.   
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР