Шестдесет процента от жените в Европа са претърпели насилие или

...
Шестдесет процента от жените в Европа са претърпели насилие или
Коментари Харесай

60% от жените в Европа са жертви на сексизъм на работното място

Шестдесет % от дамите в Европа са претърпели принуждение или полов тормоз на работното място, демонстрира изследване в пет страни. Френската изследователска група Ifop откри, че 21 % са докладвали за такива офанзиви през последните 12 месеца, а над 40 % от тях са били под 30-годишна възраст.
 

Повече от 10 % от 5 000 респонденти - девет % във Франция, 15 % в Испания - обявиха, че са били „ принудени към нежелателен “ секс от някой на работното си място. Авторите на проучването споделиха, че числата " акцентират сивата зона, която може да съществува към единодушието ", когато то може да бъде " изтръгнато в подтекста на послушание, заплашване или операция ".

Освен това девет % от дамите обявиха, че най-малко един път са били „ подложени на напън “ от сътрудник, с цел да извършат „ акт от полов темперамент “, като секс в подмяна на работа или покачване. Докато към 18 % споделят, че са били допрени неуместно, като „ стартиране на ръка “ по дупето, насилствена прегръдка или нежелана целувка. Изследването е извършено във Франция, Германия, Италия, Англия и Испания. То също по този начин установи, че половото принуждение, което включва подсвирване, жестове, груби мнения или сластни погледи, е най-честата офанзива при 46 % от засегнатите дами. Положението в Германия е много „ нагорещено “, доколкото там става дума за 56 % от дамите.

Авторите на проучването споделят, че „ доста малко малцинство от жертвите на тормоз на работното място съумяват да преодолеят стената на мълчанието “ и да се изкажат. Само 13 % от дамите, които са били допрени по несъответствуващ метод, и 16 % от тези, които са били подложени на напън в полово отношение, са декларирали, че са разговаряли с някого, да вземем за пример с висшестоящ или синдикалист, с цел да разрешат казуса. Проучването на Ifop беше извършено с онлайн въпросник през април тази година за научния център Fondation Jean Jaures и Европейската фондация за прогресивни проучвания (FEPS).

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР