Шестдесет новоназначени инспектори по труда са преминали първото си обучение

...
Шестдесет новоназначени инспектори по труда са преминали първото си обучение
Коментари Харесай

Българската инспекция по труда партнира на европейска институция в първо по рода си обучение

Шестдесет новоназначени инспектори по труда са минали първото си образование в държавната администрация със съдействието на Европейския орган по труда (ЕОТ). То е било и първото по рода си образование на инспектори от национална администрация, чието финансиране и логистика се поема напълно от ЕОТ. Това оповестиха за SafeNews от организацията.

Сред акцентите на тридневното образование са въпроси, свързани с недекларирания труд и с трансграничната претовареност, в частност с командироването в границите на даване на услуги, които са изключително настоящи на фона на непрекъснато растящата подвижност на работната мощ. Обърнато е внимание и на съдействието сред институциите от разнообразни страни при трансгранични следствия.

Заедно с теоретичните модули се е провел и на практика – с инспекции на строителни обекти, ориентирани към откриване на недеклариран труд и инспекция за законосъобразното командироване в границите на даване на услуги.

Като лектори в образованието са се присъединили представители на Европейския орган по труда, Министерството на труда и обществената политика и на Главна ревизия по труда.

Тридневното образование е намерено от изпълнителния шеф на Инспекцията по труда инж. Екатерина Асенова. Тя е предала на участниците и поздрави от министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, която ги приветства за избора на професионална реализация, ориентирана към поддръжка на хората.

„ Да работиш в една от най-старите институция в България е задача, изискваща мотивация, сили и професионализъм. Не мисля, че има по-силна мотивация да бъдеш предан на работата си от това да знаеш, че държиш в ръцете си орисите на толкова  хора “, отбелязва Екатерина Асенова пред новите чиновници на Агенцията. Тя е подчертала върху значимостта на образованията, с цел да могат инспекторите по труда да подсигуряват в най-пълна степен използването на трудовото законодателство, което е в основата на обезпечаването на почтени условия на труд за българските служащи и чиновници.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР