Шестдесет и двама паднали герои се завърнаха у дома, се

...
Шестдесет и двама паднали герои се завърнаха у дома, се
Коментари Харесай

Украйна си върна телата на 62-ма загинали войници frognews.bg

" Шестдесет и двама паднали герои се завърнаха вкъщи ", се споделя в изказване на украинското министерство, отговарящо за реинтеграцията на окупираните от Русия територии.

 

Според същия източник някои от телата идват от пандиза Оленовка, в окупираната част на украинската Донецка област, съобщи Франс прес. Десетки пандизчии починаха при обстрела на пандиза през юли. Киев и Москва се упрекват взаимно за нанасянето на удара.

 

При днешните удари против енергийни обекти в централната част на Украйна са породени съществени опустошения, заяви губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

 

" Руснаците са изстреляли ракети по енергийната инфраструктура в регионите на Павлоград и Камен: има съществени опустошения ", заяви губернаторът, като добави, че " доста села са без електричество ".

Енергийни обекти в Западна Украйна бяха наранени и при вчерашния обстрел.

 

В района се вкарва режим на оптимално икономисване на електрическа енергия, " с цел да могат да работят лечебните заведения, превоза и друга значима обществена инфраструктура ", добави губернаторът, като прикани жителите към икономии.

 

Руски удари, ориентирани към енергийната инфраструктура на Украйна, бяха нанесени и през днешния ден. На юг " вследствие на удари с безпилотни самолети и ракети бяха развалени два обекта " в региона на Виница, като бяха ранени минимум двама, заяви южното командване на украинската войска във Фейсбук.

По-рано губернаторът на Лвовска област заяви за " три детонации в два инфраструктурни обекта в района "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР