Шестдесет гости, повечето от датски ски клуб, и служители успяха

...
Шестдесет гости, повечето от датски ски клуб, и служители успяха
Коментари Харесай

Лавина помете 200-годишен хотел в Централна Австрия

Шестдесет посетители, множеството от датски ски клуб, и чиновници съумяха тази заран да се изтеглят невредими от двестагодишен хотел в Централна Австрия, откакто лавина опустоши постройката, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

На фотоси, показани по австрийската телевизия О Ер Еф, се вижда по какъв начин снегът е разрушил прозорците и е нахлул по стълбището в хотела в австрийския курорт Рамзау.

Нилс Лет-Сьоренсен, ръководител на датския ски клуб " Хобро ", похвали личния състав и локалните спасители за бързото пренасяне на туристите в различен хотел.

През последните две седмици в Австрийските Алпи наваля няколко метра сняг, което докара до затваряне на доста пътища и до висок риск от лавини, напомня Българска телеграфна агенция.

В провинция Залцбург десетки хиляди жители и туристи, в това число в огромния ски курорт Заалбах-Хинтерглем, останаха през днешния ден откъснати от шосеен превоз.

Снеговалежът отслабва, а в няколко региони предизвестието за заплаха от лавини беше намалено с една степен от оптималното " най-високо равнище " на " високо ".

Източната част на Швейцария, покрай австрийската граница, също се бори с неприятното време.

Четиригодишно момче в швейцарския град Нефелс оцеля при рухване от балкон от 7 метра височина, заяви локалната полиция. Детето няма пострадвания, тъй като рухването било омекотено от снега и от влажната почва.

Топлото, по-влажно време след дни на значителни снеговалежи, увеличи риска от лавини в елементи от Южна Германия, Австрия и Швейцария.

В Бавария топящият се сняг наводни няколко пътища и изби в градчето Харбург, а през нощта река Вьорниц преля.

От началото на годината десетки хора починаха в лавини и свързани с неприятното време произшествия в района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР