Шест волейболни клуба от елита при мъжете поискаха с открито

...
Шест волейболни клуба от елита при мъжете поискаха с открито
Коментари Харесай

Половината волейболни клубове от елита искат нова среща за формата

Шест волейболни клуба от елита при мъжете желаеха с намерено писмо да се преразгледа предлагането за формата на шампионата в Суперлигата. Наскоро на среща с 11 от клубовете, от която обаче липсваше представител на Дунав (Русе), с гласоподаване 6:5 бе решено да се предложи на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) вид с 16 тима в елита, надлежно първа и втора осмица. Това предложение е една от точките, които УС ще преглежда и утвърждава в понеделник.

Пълният текст на писмото е следният:

До Комисия НВЛ

Копие: УС на БФ Волейбол

Относно: Формат на шампионат Супер лига

Уважаеми Господа, с сегашното писмо, долуподписаните клубове показваме желанието да бъде проведена повторна среща на клубовете - членове на НВЛ-Супер лига за разискване и взимане на извънредно решение по отношение на осъществяване формата на Супер лига за сезон 2020/21 и за следващ интервал от 3 години. Считаме, че взетото решение на 04.06.2020 година не е в унисон на колегиалността, феърплея и разпоредбите на НВЛ, както и неналичието на градивен спор. Мотивите за това наше искане са следните: 1. През есента на 2012 година, клубовете-членове на НВЛ взехме единомислещо решение с привършване на даден сезон, последният в класирането на Супер лига да губи автоматизирано правото на глас. Правило, което се спазваше до този 4.06.2020 година с допускане присъединяване на ВК " Славия ". Една от аргументите за това решение тогава бе точно да не въздейства на решенията на НВЛ по обясними аргументи. На 04.06.2020 год. станахме очевидци точно на това! 2. С мейла от 22.05.2020 год. от господин Станислав Николов, с който клубовете бяхме осведомени за тази работна среща на НВЛ, НИКЪДЕ не е посочено, че ще бъде подложено на гласоподаване формат на шампионата. Това е причина, част от нас да бъдат изправени в обстановка на несръчност, а сътрудниците от " Дунав " (Рс) даже и да не могат да участват. Ясно и непосредствено е посочено, че "... ще участва и Председателя на БФВ господин Любомир Ганев и ще бъдат разисквани всички въпроси свързани с бъдещето на НВЛ ". Категорични сме, че решение за една година или няколко години за шампионата на Супер лига, не може и не би трябвало да се взема на правилото " сега-веднага ". Това не е за положителното на българския волейбол! Фактът, че вносителите на предложение 8х8 нямаха и ясно написан вариант/и за установяване групите и формат на изиграване, слага точно въпросът, за какво трябваше да се бърза. С оглед и на ситуацията в страната и икономическите последици, окончателното решение би трябвало да бъде взето след по-подробен разбор и спор, като в същото време проявим колегиалност и уместност и към клубовете от по-долната Висша лига, които са също директно наранени от това решение. Оставаме в очакване на Вашето решение.

С почитание:

ВК " Марек Юнион-Ивкони " (Дупница)

ВК " ЦСКА " (София)

ВК " Хебър " (Пазарджик)

ВК " Пирин " (Разлог)

ВК " Черно море " (Варна)

ВК " Дунав " (Русе)

Коментар на обстановката за БНР направи Людмил Найденов, управител на Марек Ивкони и ръководител на Треньорската комисия към БФВ.

Звуковият файл с изявлението на Людмил Найденов можете да чуете тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР