Шест военни конвоя на НАТО, които ще участват в учението

...
Шест военни конвоя на НАТО, които ще участват в учението
Коментари Харесай

Шест военни конвоя на НАТО пристигнаха в Румъния за учението Noble Jump 2021

Шест военни конвоя на НАТО, които ще вземат участие в учението Noble Jump 2021 в Румъния, отпътуваха от Букурещ в петък към Националния взаимен образователен център „ Джетика “ в Чинку, окръг Брашов, в централната част на северната ни съседка. Това оповестява Министерството на защитата на Румъния.

Конвои, пренасящи 250 военнослужещи и 125 военна техника, влизащи в турския контингент за Обединените сили за бързо реагиране (VJTF), дойдоха в Румъния през граничния пункт „ Гюргево “ в четвъртък и останаха в Букурещ на 20-21 май.

В учението Noble Jump 2021, което се организира от 19 май до 2 юни 2021 година на територията на северната ни съседка, вземат участие повече от 4 хиляди бойци от Румъния и други страни от НАТО с към 600 единици военна техника



Маневрите, планувани от Върховното командване на обединените сили на НАТО в Европа (SHAPE) и координирани от Съюзното командване в Неапол, съставляват третата фаза на ученията на Алианса Steadfast Defender 21.

Учението Noble Jump 2021 се състои в пренасяне на наземния съставен елемент на VJTF за допустимо най-кратко време по суша (автомобилен и железопътен), въздух и море през територията на Румъния с дестинацията в Националния взаимен образователен център „ Джетика “, отбелязва румънското военно ведомство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР