Шест страни от Европейския съюз ще изпратят в Украйна екип

...
Шест страни от Европейския съюз ще изпратят в Украйна екип
Коментари Харесай

Шест страни от ЕС изпращат експерти, които да помагат на Украйна да се справя с киберзаплахи

Шест страни от Европейския съюз ще изпратят в Украйна екип от експерти по киберсигурност, които да оказват помощ за справяне с киберзаплахи, сподели през днешния ден литовският заместник-министър на защитата Маргирис Абукевичюс, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 614
Литва, Нидерландия, Полша, Естония, Румъния и Хърватия ще изпратят по искане на Украйна експертен екип, основан по-рано от тях, с цел да оказва помощ на други страни от Европейски Съюз, институции и сътрудници да се оправят с киберзаплахи, съобщи Абукевичюс.

" Украйна може да има потребност от помощ за справяне с съответни произшествия или поддръжка за експериментиране на своята инфраструктура, търсейки недостатъци в сигурността ", сподели той.

В петък Съединени американски щати и Англия обявиха, че съветски военни хакери са виновни за хакерски атаки, засегнали украински банкови и държавни уеб страници. Русия отхвърля да е забъркана в хакерските атаки предходната седмица.

Англия предизвести през днешния ден за възможни хакерски атаки с " интернационалните последствия " на фона на изострящата се рецесия сред Русия и Украйна. Националният център за киберсигурност на Англия прикани английските организации да " подсилят своята онлайн отбрана ". Центърът съобщи, че " не разполага с информация за съответни сегашни закани за английски организации във връзка със събитията в Украйна и към нея ", само че уточни, че " в исторически проект съществува модел на хакерски атаки против Украйна с интернационалните последствия ".
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 614  Унгария ще разположи войски покрай границата си с Украйна, съобщи унгарското министерство на защитата Унгария ще разположи войски покрай границата си с Украйна, съобщи унгарското министерство на защитата  Фон дер Лайен: Европейски Съюз даде политическо утвърждение за новите наказания против Русия Фон дер Лайен: Европейски Съюз даде политическо утвърждение за новите наказания против Русия  Москва: Руските дипломати ще се изтеглят от Украйна Москва: Руските дипломати ще се изтеглят от Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР