Шест стажант-медицински сестри подсилиха медицинските екипи в инфекциозното отделение и

...
Шест стажант-медицински сестри подсилиха медицинските екипи в инфекциозното отделение и
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Назначиха 6 стажант-медицински сестри в монтанската болница, продължават да търсят доброволци

Шест стажант-медицински сестри укрепиха медицинските екипи в инфекциозното поделение и отделението по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД в Монтана, научи BulNews.
От понеделник, 16 ноември, те към този момент са включени интензивно в графиците на двете отделения, които поемат пациентите с коронавирусна зараза. Назначени са на трудови контракти и ще работят против контрактуваното възнаграждение на служба като болногледачи, сподели изпълнителният шеф на регионалната болница доктор Тони Тодоров.
Той изрече гореща признателност за съпричастността на стажантите, които се включват на помощ в битката с ковид и още веднъж насочи апел, че се търсят и доброволци, които да извършват предоставените им задания без възнаграждение в двете отделения.
В МБАЛ-Монтана леглата предопределени за лекуване на инфектирани с COVID-19 към този момент доближиха 91, плюс 3 реанимационни, като 41 кревати има в инфекциозно поделение и още 50 кревати в отделението по пневмология и фтизиатрия, заяви доктор Тодоров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР