Шест щата поискаха от Върховния съд на САЩ да отхвърли

...
Шест щата поискаха от Върховния съд на САЩ да отхвърли
Коментари Харесай

Шест щата са против идеята на Байдън за отмяна на студентските заеми


Шест щата желаеха от Върховния съд на Съединени американски щати да отхвърли настояването на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в да извършва проекта си за анулация на студентски задължения, който съгласно тях е надхвърлил пълномощията на неговата администрация, заяви Ройтерс.

Щатите Арканзас, Айова, Канзас, Мисури, Небраска и Южна Каролина подадоха отговор на настояването на държавното управление на Байдън съдиите да анулират правосъдното предписание на по-долна инстанция, което стопира осъществяването на програмата, до момента в който трае правосъдният спор за нейната правда. Пет от шестте щата са ръководени от републиканци, а в последния от тях, Канзас, основният прокурор е републиканец.

В жалбата си щатите декларират, че държавното управление се пробва да " наложи властта си надалеч оттатък всичко, което Конгресът би могъл да си показа ". Правителството на собствен ред съобщи, че решението от 14 ноември за блокиране на проекта оставя милиони стопански уязвими кредитополучатели в неопределеност.

Правителството също по този начин оспорва решение от 10 ноември, взето от федерален арбитър в Тексас, който смята програмата за противозаконна. Федералните управляващи обаче стопираха да одобряват заявки за облекчение на студентски задължения след постановяването му.

В рамките на политика, която би облагодетелствала милиони американци, през август Байдън разгласи, че държавното управление на Съединени американски щати ще опрости до 10 000 $ отговорности по студентски заеми на кредитополучатели, които печелят по-малко от 125 000 $ годишно или 250 000 $ за фамилни двойки. На студентите, които са получавали стипендии " Пел " в интерес на колежаните с по-ниски приходи, ще бъдат опростени до 20 000 $ от дълга им.

Политиката извършва заричане, което президентът демократ даде по време на президентската акция през 2020 година - да помогне на затъналите в задължения някогашни колежани. През септември Бюджетната работа на Конгреса пресметна, че опрощаването на задълженията ще коства на държавното управление към 400 милиарда $.

Щатите, които оспорват политиката, настояват в желае си, че проектът за опрощаване на задължения нарушава пълномощията на Конгреса и заплашва бъдещите доходи на щата и средствата, извоювани от щатските институции, които влагат в студентски заеми или ги обслужват, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР