Шест са отворените ценови оферти за прединвестиционно проучване за трасето

...
Шест са отворените ценови оферти за прединвестиционно проучване за трасето
Коментари Харесай

Отвориха шест оферти за тунел под Петрохан

Шест са отворените ценови предложения за прединвестиционно изследване за трасето на тунел под прохода Петрохан по трасето Монтана-София, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Индикативната стойност на публичната поръчка е 500 000 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване 180 дни.

Отворени са ценовите оферти на позволените участници:

Обединение " Петрохан 2019 ", в което са: " Трансконсулт-22 " оод и университета по архитектура, строителство и геодезия -Център за научни проучвания и планиране ЕООД - 275 000 лева без ДДС;
" Пътпроект - 2000 " ООД - 365 000 лева без ДДС;
ДЗЗД " Петрохан план ", в което вземат участие: " Рутекс ООД ", " Метропроект Прага " АД и " Геоконструкт " ООД - 288 200 лева без ДДС;
" Илия Бурда " ЕООД - 375 000 лева без ДДС;
" Вия проект " ЕООД - 240 000 лева без ДДС;
" Пътпроект " ЕООД - 443 820 лева без Данък добавена стойност.

Очаква се бъдещият реализатор да уточни най-малко три разновидността за развиване на ново пътно трасе с тунел под прохода Петрохан.

Пътният габарит на направлението ще бъде избран на база на осъщественото изследване.

В изследването ще се види какви са капиталовложенията за реализацията на плана. Ще бъдат изчислени както разноските за поддържане, по този начин и годишната прехрана на пътя и пътните уреди след построяването им.

Етапът след прединвестиционното изследване е процедура за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). На нейна база ще бъде взето решение за утвърждение на вид за бъдещото трасе.

Когато екооценката (ОВОС) влезе в действие, ще се пристъпи към изработването и на абстрактен план по утвърденото трасе.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР