Шест руски стратегически бомбардировача "Ту-22М3" нанесоха днес групов удар по

...
Шест руски стратегически бомбардировача "Ту-22М3" нанесоха днес групов удар по
Коментари Харесай

Москва нанесе групов удар по обекти на "Ислямска държава"

Шест съветски стратегически бомбардировача "Ту-22М3 " нанесоха през днешния ден колективен удар по обекти на "Ислямска страна " (ИД) в сирийската провинция Дейр аз Зур, заяви през днешния ден министерството на защитата в Москва, представено от ТАСС.

Самолетите са изхвърчали от територията на Русия и са атакували "обекти на терористите " в долината на река Ефрат. Всички цели са били изумени, което е било доказани със специфични механически средства. Защитата на бомбардировачите в сирийското въздушно пространство е била обезпечавана от изтребители "Су-30СМ " и "Су-35С " от съветската Военновъздушни сили база "Хмеймим " в Сирия.

Най-малко 57 цивилни, включително 19 деца бяха убити през днешния ден при офанзиви на сирийските държавни сили и съветските им съдружници на две места в Сирия. Това заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, който разчита на информация от деятели на място, съобщи ДПА.

Самолети, евентуално съветски, нападнали село Ал Шафах под контрола на ИД в провинция Дейр аз Зур, като 34 цивилни били убити, измежду тях 15 деца. По-рано този месец държавните сили и съюзените с тях милиции превзеха стратегическия град Бу Камал в същата провинция. Това бе съществено проваляне за ИД, тъй като градът осигуряваше връзка с територии в Ирак под контрола на джихадистите, рипомни организацията.

Също през днешния ден 23-има цивилни, включително четири деца, починаха под въздушни и артилерийски удари на силите на режима по бунтовническия бастион Източна Гута, край столицата Дамаск, твърди Центърът. Повечето от ударите са били ориентирани към региона на Месраба, където са били убити минимум 15 индивида. От локалната работа за гражданска отбрана споделиха за ДПА, че държавни самолети поразили пазара в Месраба, като 17 души били убити и 50 - ранени.

Ройтерс привежда систематизирани данни на основания в Лондон Сирийски център за наблюдаване на човешките права, съгласно които минимум 127 индивида, от които 30 деца, са починали от въздушни удари и артилерийски обстрел през последните десетина дни, т.е. от началото на офанзивата на държавните сили с съветска поддръжка от въздуха против Източна Гута. Този регион е една от "зоните за деескалация ", които Русия контракти като медиатор сред бунтовниците и управляващите в Дамаск.

Очевидец сподели на Ройтерс, че от тази заран дронове и самолети бомбардират обитаемоте места Месраба и Хараста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР