Шест повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в Горна Оряховица

...
Шест повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в Горна Оряховица
Коментари Харесай

Правят повдигнати пешеходни пътеки в Горна Оряховица

Шест повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат построени в Горна Оряховица тази година. Местата, на които ще се създадат са с по-голяма централизация на пътни катастрофи и подготвят към насърчаване на по-голяма скорост от водачите на коли, оповестяват от общината.

По новите стандарти, с цел да се слагат подобен вид ограничители на скоростта, би трябвало да се направи план, който да се съгласува с всички заинтересувани институции.

Глобяват 108 пешеходци в Плевен

Две от новите пешеходни пътеки ще са на републикански път и ще се вършат дружно с Агенция „ Пътна инфраструктура”. Те ще са на ул. „ Отец Паисий” в региона на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ и на ул. „ Св. Княз Борис І” до „ Захарни заводи”. С организацията е контрактувано общината да направи проектирането, а АПИ да построи оборудванията на тези две точки.

С общинско финансиране ще се създадат останалите повдигнати пешеходни пътеки – до Професионалната техническа гимназия „ Васил Левски “, до ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и две в квартал „ Пролет”. Всички уреди – вид „ легнали служители на реда “ бяха демонтирани преди няколко години, когато влязоха в действие новите условия към оборудванията за ограничение на скоростта.

В момента отговарящи на стандартите повдигнати пешеходни пътеки има пред постройката на общината и сред НЧ „ Напредък – 1869 “ и СУ „ Вичо Грънчаров”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР