Шест положителни проби за коронавирус са установени сред служителите на

...
Шест положителни проби за коронавирус са установени сред служителите на
Коментари Харесай

Шестима медици от Центъра за медицинска помощ в Пазарджик са с коронавирус

Шест позитивни проби за ковид са открити измежду чиновниците на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в Пазарджик. Заразени са доктор, двама експерти по здравни грижи, санитар и двама водачи на коли за спешна помощ.
Те са на възраст от 27 до 60 години. Всички са сложени в домашна изолираност. Изследва се целият медицински личен състав, като през вчерашния ден са взети 30 проби, през днешния ден се взимат още 21 и се чакат резултати. Извършва се и засилена стерилизация на пространствата, съобщи БНР.
Директорът на ЦСМП би трябвало да показа проект за деяние и обезпечаване на непрестанен работен развой при неявяване на огромен брой личен състав. Освен това е длъжен да организира ежедневен мониторинг върху потреблението на персонални защитни средства от чиновниците, оповестиха от РЗИ-Пазарджик.
Сред инфектираните през последното денонощие общо 9 души в региона са още три дами, измежду тях и здравна сестра от Дорково, която се лекува в болница във Велинград. През последното денонощие са умряли двама души - 80-годишна жена от Драгиново, лекувана в пловдивската болница " Света Каридад " и пазарджиклия на 43 години, който е бил в " Пирогов ". И двамата са имали съпътстващи болести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР