Шест политически формации влизат в 49-тото Народно събрание, според социологическото

...
Шест политически формации влизат в 49-тото Народно събрание, според социологическото
Коментари Харесай

Медиана: Шест партии влизат в новия парламент, ГЕРБ начело на класацията

Шест политически обединения влизат в 49-тото Народно заседание, съгласно социологическото изследване на Агенция " Медиана ". То е извършено в интервала – 19 - 24 февруари 2023 година с 973 индивида посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е осъществено със лични средства.

Ако изборите са през днешния ден, най-вече гласоподаватели - 24.6% биха дали своят вот за ГЕРБ, която води с към 2% пред коалицията " Продължаваме Промяната – Демократична България “ - 22.7%, демонстрират данните от изследването.

" Възраждане “ се явява като трета политическа мощ с 12.5% все още на проучването. Движение за права и свободи остават на четвърто място с 11.3%, като тук обичайно въздействие ще окаже гласуването в чужбина, съгласно " Медиана “.

Засега Българска социалистическа партия са петият сигурен участник в идващото Народно заседание с 8.9%.

Към момента още три партии имат съществени шансове да преминат 4%-ната преграда и да влязат в Парламента – " Български напредък “ (4.5%), новата лява групировка " Левицата “ (3.5 %) и " ИТН “ (3.1%).

От " Медиана “ изследват и настройките на обществото за приемането на еврото. 59% от участвалите в изследването считат, че " не е добре “ да сменяем лв. с евро от 2024 година, 17% считат противоположното ( " добре е “) и 24% не могат да преценяват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР