Шест пъти повече са глобените за шофиране в аварийна лента

...
Шест пъти повече са глобените за шофиране в аварийна лента
Коментари Харесай

6 пъти повече глоби за шофиране в аварийната лента

Шест пъти повече са санкционираните за шофиране в спешна лента през 2017 година спрямо предходната, сочат данни на Пътна полиция.

Това се дължи на обстоятелството, че от началото на тази година се санкционират и тези, които са спрели в спешната лента, без автомобилът им да е развален, показва Нова тв.

От 1 януари до 4 септември 2017 година са издадени 211 фиша и 24 акта. За същия интервал предходната година са издадени надлежно 31 фиша и 18 акта.

Близките на починали при произшествия в спешната лента обаче желаят още промени. Една от тях е основаването на обединен орган за пътната сигурност. През юли обединилите се към тази концепция пишат писмо до премиера Бойко Борисов с молба за среща по тематиката. То обаче е трансферирано към Министерство на вътрешните работи по подготвеност. А вътрешното министерство към момента не е дало никакъв отговор.

Войната с войната по пътищата мъчно може да се завоюва, признават специалистите. Но пък са безапелационни, че способи да се понижат жертвите има.

През септември би трябвало да стане ясно дали депутатите ще гласоподават крутите санкции за шофиране в спешната лента, които бяха признати на първо четене в края на юли. Те плануват лишаване на книжката за три месеца и санкция в размер до 1000 лв.. За бъдещите водачи се планува и по-висок учебен ценз - приключен 10-и клас.

Към този миг на процедура санкции за нарушителите в спешната лента няма. Глобяват ги по текст за погрешно нахлуване в платното, като глобата е сред 20 и 100 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР