Шест пъти повече клиенти са открили разплащателна сметка дигитално през

...
Шест пъти повече клиенти са открили разплащателна сметка дигитално през
Коментари Харесай

Шест пъти повече сметки са открити дигитално през 2020 г.

Шест пъти повече клиенти са разкрили разплащателна сметка цифрово през 2020 година по отношение на година по-рано, регистрира Райфайзенбанк. От началото на тази година над 2 хиляди консуматори са декларирали и разкрили сметка напълно по електронен път.

"Стремим се с нашите цифрови артикули и услуги да внасяме от ден на ден лекост в всекидневието на клиентите ни и по тази причина не е изненада, че от ден на ден хора ги употребяват.

В няколко лесни стъпки към този момент може електронно да се открие сметка и карта, да се съобщи и усвои заем, да се заплаща с телефон. Щастливи сме, че можем да използваме нововъведенията, с цел да улесняваме хората и да им спестяваме време и старания, които да насочат към значимите неща в живота, изключително към празничните дни, а и в необикновените условия, в които ни се наложи да живеем “, споделя Мариела Атанасова, шеф Индивидуално банкиране.

Най-често откриват сметки по цифров път хора, заети в сферите счетоводство, обучение и предприемачество. Съотношението по полове е съвсем еднообразно (55% дами и 45% мъже), като най-активни са във възрастовата група 25-44 година (над половината от потребителите). Най-възрастният клиент с електронно открита сметка е на 79 година, а най-младият – на 18 година и един ден. Над 70% от цифрово откритите сметки са първи за клиентите.

Нова сметка може да се съобщи от уеб страницата на банката и от мобилното приложение RaiMobile. Заради извънредно удобства развой, съвсем 90% от електронно откритите сметки са декларирани през мобилно устройство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР